Valentin napi zselés joghurtos nyalóka desszert

Nagyon egyszerű, dekoratív, és a gyerekek éppúgy szeretik, mint az édesszájú felnőttek. Készítsd el, és biztos a siker.
Tetszik? Oszd meg!

Valentin vagyi

Recept

Piros réteg

1/2 csésze forró vízben
3 csomag eper ízű zselatin
1/2 csésze hideg víz
Pink réteg
1/2 csésze hideg víz
1 1/2 csomag sima zselatin
16 kanál eper ízű joghurt
Fehér réteg
1/3 csésze hideg víz
1 csomag sima zselatin
1/3 csésze cukrozott sűrített tej
8 db kávé keverő


Elkészítés lépései:

Piros réteg:
Adjuk az eper ízű zselatint a forrásban lévő vízben. Öntsük fel a formákat egyharmadig. Tegyük hűtőszekrényben, amíg majdnem teljesen kemény nem lesz. Közben készítsük el pink réteget.

Pink réteg:
Öntsünkn vizet kis edénybe. Hintsünk rá zselatint és hagyjuk ázni egy-két percig. Folyamatos keverés közben, alacsony hőfokon melegítsük fel, amíg a zselatin feloldódik. Ez kb 5 perc. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a joghurtot. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre. Öntsük rá a piros rétegre úgy, hogy már ellepje a forma 2/3 részét. Tegyük vissza a hűtőszekrényben, és megint csak addig hűtsük, amíg majdnem teljesen kemény nem lesz. Közben készítsük el a fehér réteget.

Fehér réteg:
Öntsünkn vizet kis edénybe. Hintsünk rá zselatint és hagyjuk ázni egy-két percig. Folyamatos keverés közben, alacsony hőfokon melegítsük fel, amíg a zselatin feloldódik. Ez kb 5 perc. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a cukrozott, sűrített tejet. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre. Öntsük rá a pink rétegre úgy, hogy már tele legyen a forma.
Tegyük vissza a hűtőszekrényben, és megint csak addig hűtsük, amíg majdnem teljesen kemény nem lesz. Akkor állítsuk bele a pálcákat, majd az egészet tegyük vissza a hűtőbe néhány órára, vagy egy éjszakára, amíg teljesen meg nem szilárdul.

bálint joghurt
Jó étvágyat!

Tetszik? Oszd meg!

Valentin nap

Valentin nap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Szeretnéd meglepni a párodat egy magad készítette ajándék csomaggal Valentin napon? Szereti az édességet a kedvesed?
Való igaz, hogy ma már megkapsz mindent a boltokban. Valentin nap alkalmával szíves, szerelmes feliratú bögréket, olyat, amilyet csak szeretnél. De mi van, ha egyedi mintára vágysz?
Egy kép a falon, vonzza a tekintetet. Hatást gyakorol rád, érzelmeket vált ki. Ha Te alkotod meg ezt, akkor Magad váltasz ki érzelmeket mine alkalommal, amikor valaki elhalad a kép előtt.
Amikor közeledik a Valentin nap, a szerelmesek elkezdenek gondolkodni, mit ajándékozzanak, mivel fejezzék ki vonzalmukat.
A Valentin napi ajándékod mellé készíts igazi szerelmesek napjára komponált desszertet a kedvesednek.
Készíts valami finom, édeset Valentin napra, és lepd meg vele a kedvesedet. Adj ünnepi külsőt a sütinek, hogy az alkalomhoz illő legyen.
Díszítsd fel a lakásodat a Valentin nap megünneplésére. Készíts kis szív formájú dekorációkat, és lepd meg vele a szerelmedet.
Valentin napra készíthetünk olyan finomságokat, amelyek ehetők, de adhatunk ficsi külsőbe megjelenő, mégis tartós ajándékot is.
Készíts saját cukor kristály szívet Valentin napra azoknak, akik kedvesek neked. Jó szórakozás, és különleges, egyedi a végeredmény.