Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Szív nyalóka süthető gyurmából

Valentin napra készíthetünk olyan finomságokat, amelyek ehetők, de adhatunk ficsi külsőbe megjelenő, mégis tartós ajándékot is.
Tetszik? Oszd meg!

süthető gyurma nyalóka

Ez a szép nyalóka igazi Valentin külsőt öltött, de a fogakat nem fogja elrontani, mert süthető gyurmából kell elkészítened.

Szükséged lesz hozzá fehér, pink, és rózsaszín gyurmára. Mindhárom színt nyújtsd ki egy mini sodrófával. Ha még nem nagyon dolgoztál süthető gyurmával, és nincsenek speciális eszközeid, akkor elmondom, én mit szoktam csinálni. Egy műanyag, teljesen sima felületű vágódeszkát használok munkafelületnek. A nyújtást egy kicsi, hosszúkás formájú befőttes üveggel csinálom (mint pl, a kis olíva bogyós üvegek). Meleg vizet is teszek bele, mert így könnyebben dolgozok a gyurmával.

A három színt kinyújtod kb 2 mm-es vastagságúra, majd egymásra helyezed őket. A pinkből nagyobb darabot nyújts, mert ebből kettő réteg kell. A rétegek sorrendje: pink, fehér, pink, rózsaszín.

Vágj kb 1,2 cm vastag csíkot az egymásra rakott gyurmákból. Használj a vágáshoz szikét, mert ez nagyon vékony, és éles, nem nyomja össze vágáskor a rétegeket.

Kezdd el feltekerni csigába a csíkot úgy, hogy a rózsaszín réteg legyen kívül. A második kör után már kezdheted a kört óvatosan háromszöggé összenyomni, majd a következő körtől már alakítsd a szív felső ívét is. A képen is látod, hogy a szín csíkok  kicsit deformálódnak, de ez csak különlegesebbé teszi a végeredményt.

Mielőtt kisütöd a szívet, egy hurkapálcát bökj bele. Ez lesz a nyalóka nyele. Sütés után hagyd kihűlni a szívet, majd lakkozd le gyurma lakkal. Ettől szép fényes lesz, mint egy cukorka. Hagyd megszáradni a lakkot, majd díszítsd fel a szívet. Köss a hurkapálcára egy szalag masnit, és már kész is a kis ajándékod.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Valentin nap

Valentin nap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Szeretnéd meglepni a párodat egy magad készítette ajándék csomaggal Valentin napon? Szereti az édességet a kedvesed?
Való igaz, hogy ma már megkapsz mindent a boltokban. Valentin nap alkalmával szíves, szerelmes feliratú bögréket, olyat, amilyet csak szeretnél. De mi van, ha egyedi mintára vágysz?
Egy kép a falon, vonzza a tekintetet. Hatást gyakorol rád, érzelmeket vált ki. Ha Te alkotod meg ezt, akkor Magad váltasz ki érzelmeket mine alkalommal, amikor valaki elhalad a kép előtt.
Amikor közeledik a Valentin nap, a szerelmesek elkezdenek gondolkodni, mit ajándékozzanak, mivel fejezzék ki vonzalmukat.
A Valentin napi ajándékod mellé készíts igazi szerelmesek napjára komponált desszertet a kedvesednek.
Készíts valami finom, édeset Valentin napra, és lepd meg vele a kedvesedet. Adj ünnepi külsőt a sütinek, hogy az alkalomhoz illő legyen.
Díszítsd fel a lakásodat a Valentin nap megünneplésére. Készíts kis szív formájú dekorációkat, és lepd meg vele a szerelmedet.
Valentin napra készíthetünk olyan finomságokat, amelyek ehetők, de adhatunk ficsi külsőbe megjelenő, mégis tartós ajándékot is.
Készíts saját cukor kristály szívet Valentin napra azoknak, akik kedvesek neked. Jó szórakozás, és különleges, egyedi a végeredmény.