Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Cukor szív ajándékba

Készíts saját cukor kristály szívet Valentin napra azoknak, akik kedvesek neked. Jó szórakozás, és különleges, egyedi a végeredmény.
Tetszik? Oszd meg!

cukorszív készítés

A kandiscukor elkészítése egy egyszerű kicsapódás folyamata. A cukoroldatból a kristályok kicsapódnak arra a tárgyra, ami az oldatban van. Lehet ez egy kis fonal, vagy hurkapálca darab. A lányom időnként megpróbálkozik vele, és nagyon szereti nézni, ahogy növekszik a kis kristálytömb.

Szóval, ehhez a kimondottan Valentin napi formához először is szükséged van valamire, ami szív alakra formázható. Nagyon jó erre például egy zsenília drót. Ezt bármelyik hobbi boltban, de sokszor írószerekben, vagy játékboltban is beszerezheted. Kell még sok cukor, és ételszínező, ha színes cukrot szeretnél.

1 - Formázz szívet a zsenília szálból. Kösd fel egy fonalra. Most tedd ezt félre.

2 - Készíts elő egy akkor befőttes üveget, aminek a száján a szív forma bőven átfér. Gondolj arra is, hogy cukorkristályos formájában már nagyobb lesz. Az előkészítés azt jelenti, hogy alaposan megtisztítod az üveget, nehogy szennyeződés maradjon benne.

kandis cukor készítés

3 - Önts kettő csésze vizet egy lábosba, majd kezdd el melegíteni. 4 csésze cukrot kezdj el folyamatos keverés mellett a vízbe önteni. Addig keverd, amíg az összes cukor feloldódik. Akkor vegyük le a tűzről az oldatot, ha már az összes cukor feloldódott, és viszonylag sűrű szirupot kaptunk.

Ha színes szívet szeretnénk készíteni, akkor adjunk néhány csepp ételszínezőt a sziruphoz. Ha a zsenília szál színes, akkor nem biztos, hogy kell ételszínező, mert a fehér kristályok alatt átüt majd a zsenília szál színe.

4 - Néhány percig hagyjuk hűlni a szirupot, nehogy elpattanjon a befőttes üveg, amikor beleöntjük. Ha úgy látjuk, hogy már nem annyira forró, akkor töltsük át a befőttes üvegbe az oldatot.

kandis cukor valentin napra

5 - Mérjük a befőttes üveg oldalához a fonalra akasztott szívet, és egy ceruzára, vagy fakanálra kössük fel akkora fonallal, hogy ha beleengedjük a szirupba, ne érjen le az üveg aljára. Megint csak számoljuk hozzá a kristályosodás utáni méretet.

6 - A zsenília szívet forgassuk bele cukorba. Így könnyebben elkezdődik majd a kristályok kicsapódása, mert rögtön lesz mihez kapaszkodniuk. Ezután eresszük bele a szívet a szirupba.

szív formájú kandis cukor

7 - A befőttes üveget tegyük egy nyugodt, napfénymentes helyre, és hagyjuk, hogy elkezdődhessen a folyamat. Már néhány óra múlva látható lesz a kristályosodás.(Ha 24 óra múlva még nem látunk semmi változást, akkor melegítsük fel a szirupot, és tegyünk még cukrot hozzá.)

kandis cukor szív

8 - Időnként nézzünk rá a szívre, és addig hagyjuk nőni, amíg eléri a nekünk tetsző méretet. Ezután vegyük ki a szívet, hagyjuk megszáradni, és már csomagolhatjuk is. Ha egy szalag masnit kötünk rá. még helyesebb lesz.


Jó munkát, vidám kísérletezést!
Tetszik? Oszd meg!

Valentin nap

Valentin nap

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Szeretnéd meglepni a párodat egy magad készítette ajándék csomaggal Valentin napon? Szereti az édességet a kedvesed?
Való igaz, hogy ma már megkapsz mindent a boltokban. Valentin nap alkalmával szíves, szerelmes feliratú bögréket, olyat, amilyet csak szeretnél. De mi van, ha egyedi mintára vágysz?
Egy kép a falon, vonzza a tekintetet. Hatást gyakorol rád, érzelmeket vált ki. Ha Te alkotod meg ezt, akkor Magad váltasz ki érzelmeket mine alkalommal, amikor valaki elhalad a kép előtt.
Amikor közeledik a Valentin nap, a szerelmesek elkezdenek gondolkodni, mit ajándékozzanak, mivel fejezzék ki vonzalmukat.
A Valentin napi ajándékod mellé készíts igazi szerelmesek napjára komponált desszertet a kedvesednek.
Készíts valami finom, édeset Valentin napra, és lepd meg vele a kedvesedet. Adj ünnepi külsőt a sütinek, hogy az alkalomhoz illő legyen.
Díszítsd fel a lakásodat a Valentin nap megünneplésére. Készíts kis szív formájú dekorációkat, és lepd meg vele a szerelmedet.
Valentin napra készíthetünk olyan finomságokat, amelyek ehetők, de adhatunk ficsi külsőbe megjelenő, mégis tartós ajándékot is.
Készíts saját cukor kristály szívet Valentin napra azoknak, akik kedvesek neked. Jó szórakozás, és különleges, egyedi a végeredmény.