Üvegtartó falipolc

Néhány egyszerű kisbútort magunk is könnyedén elkészíthetünk, ha van hozzá alapanyagunk, szögek, és kalapács. Ilyen ajándék lehet egy üvegtartó falipolc is.
Tetszik? Oszd meg!

Néhány egyszerű kisbútort magunk is könnyedén elkészíthetünk, ha van hozzá alapanyagunk, szögek, és kalapács. Ilyen ajándék lehet egy üvegtartó falipolc is.

falipolc készítés

Ez a fali üvegtartó szuper ajándék lehet egy férfi számára. A papa elhelyezheti rajta kedvenc borait. Apa rárakhatja a különleges sörgyűjteményét, vagy a párunk dolgozójában egy modern, mégis régiesen hangulatos berendezési elem lehet. Kész darabként megvásárolhatod a neten, de magad is elkészítheted néhány fadarabból.

Szükséged lesz egy hosszabb, de vékonyabb deszkára, amire a kis polcokat rögzíted, a polcokhoz pedig egy szélesebb deszkára, amit fűrész segítségével feldarabolsz.

Az összeszereléshez szögek, facsavarok kellenek.

Mielőtt nekiállsz elkészíteni a polcot, döntsd el, hogy hány üveget szeretnél elhelyezni rajta. Ennyi polclapra lesz szükséged. Az üvegek méretétől függően mérd ki a polcok szélességét. Egy átlag, 7 dl-es borosüveg magassága kb 30 cm, tehát a polc szélessége legalább 25 cm legyen. Az nem baj, ha a borosüveg nyaka kicsit túllóg a polcon.

A polc mélysége legalább 12 cm legyen, mert abból a facsavarok, amelyek megtámasztják az üveget, legalább 1, 5 cm-t levesznek. Így 10 cm körüli polc szélességet tudsz használni.

bortartó otthon

A leírt méreteken változtass nyugodtan attól függően, milyen üvegeket szeretnél majd a polcon látni, mert akkor tudod igazán pontosan kimérni a szükséges felület nagyságát. Sőt, nem muszáj egyforma polcokat készíteni. Az eklektikus is lehet szép, ha átgondoltan készíted el.

házi bortartó

A polclapokat, és a háttámlát is csiszold meg csiszoló papírral, vagy géppel, mielőtt kezeled a felületét.

A polc színét páccal, fa felületkezelőkkel tudod megadni. Ezek tartóssá is teszik a faanyagot. Én szeretem alkatrészenként lekenni a fadarabokat, ha készítünk valamit. De ha neked egyszerűbb úgy, akkor előbb állítsd össze a falipolcot, és a végén kend le a kész darabot.

A polcokat szöggel, vagy facsavarokkal rögzítsd a hátfalhoz. Mindenképpen használj vízmértéket, mert ha ferde a polc, akkor az üvegek le fognak potyogni.

Az üvegeket megtámasztó két facsavar kifejezetten olyan, aminek csak a vége menetes. Erre ügyelj, amikor megvásárolod a szükséges elemeket. Persze megcsinálhatod végig menetes facsavarral is, de ezek szerintem szebbek.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.