Törött porcelánból mozaik

A régi törött porcelánokat, amelyekhez családi emlékek kötődnek, még akkor sem szívesen dobjuk ki, ha már használhatatlanok. Hát akkor alakítsuk át.
Tetszik? Oszd meg!

mozaik ajándékba

Szedd elő a széttört porcelánt. A nagyobb darabokat tedd egy régi törölközőbe, és gumi, vagy fakalapáccsal óvatosan törd össze. Azért tekertük törölközőbe, hogy ne röpködjenek a törött darabok szanaszét, és így nem balesetveszélyes.

A darabokat öntsd egy dobozba.

karácsonyi ajándék

Cement port tudsz venni a Praktikerben, vagy más építkező áruházban kis kiszerelésben, és különböző színekben.

mozaik karácsonyra

Keverd ki a cementet, terítsd bele a formába, amit kiválasztottál a mozaikod számára. Ez lehet egy műanyag forma, vagy egy nejlonzacskóval kibélelt régi tepsi.

mozaik készítés otthon

A porcelán darabokat ízlésed szerint nyomd bele egyenként a cementbe. Jó, ha előre megtervezed és kirakod a mintát, mert így könnyebben dolgozol, és nem bizonytalanodsz el.  Ráadásul a tervet addig pakolgatod, rakosgatod, variálod, amíg akarod, míg a cementbe belekötött darabokkal már nem tudsz mit kezdeni. 

ajándék készítés

Ha elkészültél, akkor a cement leírásában szereplő ideig hagyd száradni a művedet. Ha kell, tegyél a tetejére papírtörlőt, hogy a kicsapódó felesleges vizet el tudja vezetni.

ajándékozz mozaikot

Jó munkát, vidám időtöltést!

Az ötletet Pam Dana, és Lisa töltötte fel az internetre.

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.