Teafilter adagoló

Kartonból, egy kis díszítéssel készíthetünk sok sok szép háztartási kiegészítőt, amelyek hasznos, praktikus, és dekoratív elemei lesznek egy lakásnak.
Tetszik? Oszd meg!

teafilter adagoló

Az ötletet ezen a weboldalon találtam. Itt még video bemutatót is találtok a teafilter adagoló elkészítéséről, bár szerintem egy sablon, és scrapbook papírok segítségével magatok is egyszerűen elkészíthettek egy szép darabot. Az már inkább érdekes, hogy sokan töltötték fel a saját alkotásukat, így rengeteg apró díszítési ötletet kaphatunk az oldalon.

Nos, nézzük, hogy is készül egy ilyen teafilter adagoló

Első dolgod elkészíteni, vagy kinyomtatni a sablont. A méretek egy Milford, 25 darabos teás dobozhoz vannak igazítva, természetesen ráhagyással, hogy a filterek kényelmesen elférjenek benne, akár 30-35 darab is. Ebben a teafilterek egyenként vannak csomagolva azért, hogy az aromát megőrizzék. Ez fontos lesz akkor is, ha használni kezdesz egy ilyen dobozt. Csak egyenként csomagolt filtereket tegyél bele, ha finom teát szeretnél inni.

teafilter adagoló sablon

teafilter adagoló készítés

Kartonból készítsd el a doboz oldalfalait. Még ne ragaszd össze az oldalait, mert így könnyebben díszíted. Persze díszítheted színes papírral, csomagoló papírral, vagy festéssel, sőt decoupage technikával is, de érdemes kipróbálni itt a scrapbook díszítést. Ehhez a hobbiboltokban tudsz alapanyagot venni, de ha még nem dolgoztál vele, akkor érdemes csomagot vásárolni. Különböző stílusú csomagokat lehet kapni, amiből aztán szépen, igényesen fel tudod díszíteni a kis alkotásodat.


Szóval, ha elkészültél a doboz kerettel, akkor vágd ki a tető alapot is. Nézd a képet. A tető mérete 8,7x8,2cm, plusz a perem, ami 2-2,5 cm lehet. A kép alapján készítsd el.

teafilter adagoló tető

Tervezd meg a díszítést, és azt is döntsd el, hogy belülről is díszíted e a dobozt. Ha meg van a fejedben a kép, akkor dekoráld a felületeket, majd állítsd össze ragasztó segítségével a dobozt, és a tetejét is.

teafilter adagoló scrapbook díszítéssel

Vágj ki a kartonból egy  8,7x8,2 cm-es lapot. Ez lesz a doboz alja. Ezt is díszítsd ki, vagy fesd le, majd ragaszd rá a dobozkeretet.

teafilter adagoló saját kézzel

teafilter adagoló kartonból

Ha összeállt a teafiltertartó doboz, akkor a kis dekor elemekkel díszítsd fel a művedet. Na ehhez kapsz sok ötletet a készítő weboldalán. Tehetsz rá feliratot, címkéket, csipkét, gombokat, apró fityegőket. Bármit, aminek szép az összhatása.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.