Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Marionett madár készítése

Készíts marionett bábut a gyereknek, hadd játssza el a kedvenc történeteit, és élvezze a marionett figurák vidám, vicces mozgását.
Tetszik? Oszd meg!

marionett madár

Ez a tündéri marionett madarat a Doodle craft blog oldalt készítő Natalie készített. Ezen az oldalon találsz még képeket a madár elkészítéséről, az itt bemutatottakon felül.


Kezdjük el. Hogyan is készül a madár. Mi kell hozzá:

marionett madár hozzávalók

6 Pom poms: 1 nagy, 3 közepes, 2 kicsi (elütő színű)

1 kész dekor gyöngysor, vagy saját magunk által fűzött gyöngysorok (lábakhoz, nyakhoz)
2 db spatula (a marionett mozgatásához)
sárga filc darab (a madár csőréhez)
2 mozgó szem
2 db kis méretű fém csavar alátét (ezt ragasztjuk a lábak aljára, hogy a mozgatáskor koppanjon a lépegető madár lába)
2 db színes dísz toll (a bóbita, és a farok elkészítéséhez)
damil (a madár mozgatásához)

Szükséged lesz az összeállításhoz ragasztópisztolyra, , egy nagy tűre, és ollóra

marionett madár készítés

1 - A spatulákat ragaszd keresztben egymásra.

2 - A gyöngysorból, vagy gyöngyökből vágj, vagy fűzz kettő darabot a lábaknak, egyet a nyaknak.

3 - A két kis pompomot ragaszd össze egy egy közepes pompommal. Ebből lesznek a madár lábfejei.

marionett madár ajándékba

4 - Ragaszd fel az összeragasztott pompomokból a közepes méretűek aljára a fém alátétet.

5 - A két lábnak előkészített gyöngysort ragasszuk a pompomokból, és fémalátétből összeállított lábfejekre.

6 - A nagy pompomra ragasszuk fel a kész lábakat.

7 - Vágjunk a sárga filcdarabból egy rombusz alakú darabot. Ez lesz a madár csőre.

marionett madár összeállítás

8 - A kép szerint csípd össze a rombusz két rövidebb oldalát, és ragaszd össze ragasztóval. Így kialakítottad a csőr formáját.

9 - Ragaszd fel a csőrt a megmaradt közepes pompomra.Ez lesz a madár feje.

10 - ragaszd fel a csőr fölé a szemeket.

11 - Ragaszd fel a fej tetejére az egyik dísz tollat. Így elkészült a bóbita is.

marionett madár felfűzése

12 - A nyaknak előkészített gyöngysor egyik végéhez rögzítsd a fejet, a másikhoz a madár testét. Ragaszd fel a madár farktollát.

13 - Ha elkészült a madár, akkor kezdd el a damilok felkötözését. A két lábszár alsó részére, a legközelebb a lábfej pompomokhoz kötözz egy egy szálat.

14 - A madár nyakának legfelső gyöngyszeméhez kötözd a harmadik damil darabot, majd a tű segítségével vezesd át a damilt a madár fején. Ez tartja majd szépen a fejet.

15 - Az egyik láb legfelső gyöngyéhez kötözd a negyedik damil darabot, és a tű segítségével vezesd át a damilt a madár testén.

ajándék készítés

16 - Kötözd fel a damil végeket a kereszt alakban összeragasztott spatulákra. A két lábat egy spatula két oldalára rögzítsd úgy, hogy behasítod kicsit a spatulát, és a hasadásba befűzöd a damilt, végül rögzíted egy csepp ragasztóval. A testen átmenő damil végét kötözd az X közepére. A fej damilját a még szabad spatulavégek egyikére. A negyedik, szabadon maradt szárat foghatod majd a játék mozgatásánál.

Elkészült a kis marionett figura. Most már kezdődhet a játék. Lepd meg az ünnepeltet a kis madárkával, hadd táncoltassa, sétáltassa kedvére a saját marionett figuráját.


Jó munkát, vidám alkotást! 
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.