Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Lámpabúra horgolt terítőből

A régi már nem használt apró csipke terítők sokszor landolnak a fiók alján, mert kidobni nem szeretnénk, hisz sok munka volt az elkészítése. Használd fel, készíts belőle ajándékot.
Tetszik? Oszd meg!

horgolt terítőből lámpabura

Apró, horgolt terítők sok háztartásban akadnak a fiók mélyén. Ezeket régen gyakran használták éjjeli szekrény, vagy dohányzó asztalok díszítésére, de ma már nem divat, vagy éppen nem illik a lakás más dekorációjához. Ennek ellenére lehet a sok apróságból divatos, szép dekoráció, ha más formával, más funkcióval ruházzuk fel. Nézd csak meg ezt a lámpabúrát. Nagyon szép, és így már nem csak egy porfogó a lakásban.

Ha nincsenek ilyen kis horgolt terítőid, de a lámpabúrát mégis szeretnéd elkészíteni, akkor menj ki a helyi bolhapiacra, vagy egy turkálóba, és néhány száz forintért szerezd be őket.

Az elkészítése nagyon egyszerű. Csirízzel, vagy tapétaragasztóval tudod kemény, formatartóvá varázsolni, és egymáshoz ragasztani a terítőket. Gyakorlatilag a papírmasé technikával kell dolgoznod.

Felfújsz egy nagy lufit, rögzíted az összekötött száján lévő madzaggal egy gyümölcsös tálba, vagy egy kerek szájú kosárba úgy, hogy ne mozduljon el, miközben a terítőket ráhelyezed.

Előkészíted a csirízt, vagy tapétaragasztót egy tálkába, majd a terítőket egyenként belemeríted a ragasztó anyagba úgy, hogy átitassa a ragacs, majd a lufira helyezed a neked tetsző sorrendben, formában. Ügyelj arra, hogy a terítők részben fedjék egymást. A fedéseknél alaposan simítsd össze őket, hogy a rajtuk lévő ragasztó anyag biztosan egymáshoz rögzítse őket. A búra tetején hagyj helyet a foglalatnak.

horgolt lámpabura

terítőből lámpabura

Ha elkészültél a ragasztással, akkor tedd félre egy száraz, nyugodt helyre a búrát és hagyd, hogy megszáradjon. Ez a ragasztóanyag nedvességétől, és a levegő hőmérsékletétől függően órákba, vagy akár egy napnál is hosszabb időbe telhet. Csak akkor folytasd a munkát, ha már teljesen megszáradt a ragasztó.

A száradást követően durrantsd ki a lufit, és szedd le a most már búra formájú terítőkről.

lámpabura készítés

lámpabura lufival

Ha elkészültél, akkor összeállíthatod a lámpát. Ehhez érdemes egy férfi segítőt szerezni, aki tanácsot ad, milyen foglalatra, és milyen módon érdemes rögzíteni a búrát, hogy a használata biztonságos legyen.

saját kézzel lámpabúra

horgolt lámpabura otthon

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.