Hajráf, hajcsat tartó

A kislányoknak sok sok hajbavalója van, és mindig örülnek egy egy új darabnak. Ha ezeket nem tudod hova tenni, ajándékozd meg egy szép fali tartóval.
Tetszik? Oszd meg!

hajráf tartó

Vegyél egy 60-70 cm hosszú egyszínű szélesebb szalagot, és egy vékonyabb, színes szalagból 2-3 méter hosszúságú darabot. A vastag szalag lesz a kis fali tartó alapja. A vékonyabb szalagot használd arra, hogy kialakítod a tartókákat.

Ha nincs varrógéped, akkor kézzel is meg tudod varrni ezt az apróságot, de ha van varrógéped, akkor használd azt.

Alulról kezd a varrást. Gombostű segítségével rögzítsd a szalagokat egymáshoz, mert így könnyebben varrsz.

A vékony szalagot tedd a vastag szalag aljára, és színével a vastag szalag felé fordítva varrd fel a végét. Ez a vég a vastag szalag felső része felé forduljon. Így, ha visszahajtod a vékony szalagot, megkapod az első tartóka ívét.

A levarrástól számított 10-12 cm-rrel feljebb rögzítsd gombostűvel a vékony szalagot, és hajtsd vissza. Az így egymásra fordított szalagot varrd hozzá az alsó, vastag szalaghoz. Ha készen vagy, hajtsd vissza a vékony szalagot. Most már van kettő tartóka íved. Így folytasd a tartóka ívek kialakítását. A varrás csíkok legyenek mindig ugyanakkora távolságra (10-12 cm).

Miután kialakítottad az összes tartóka ívet, varrd le úgy a tetején a szalagokat, hogy egy fa, vagy fém karikát belevarrsz. Így akasztója is lesz a művednek.

Végül díszítsd masnival, formagombokkal, vagy egy kis textil virággal a hajráf tartó tetejét.


A képek segítenek megérteni a leírást :) 

fali tartó gyerekeknek

hajpánt tartó kislányoknak

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.