Fali pohártartó bakelit lemezből

A férfiakat nem mindig egyszerű megajándékozni, ám vannak olyan alapanyagok, amelyekből kifejezetten férfias ajándékok készíthetőek.
Tetszik? Oszd meg!

bakelit pohártartó készítés

A bakelit lemezekből sokféle ajándék készíthető, és ezek megjelenése markáns, férfias. Ráadásul könnyedén elkészítheted magad is. Persze időnként kell hozzá egy egy barkácsoló eszköz is. Ilyen például ez a fali pohártartó is. Én szeretek időről időre kézbe venni egy fúrót, vagy csiszoló gépet, és ilyenkor rájövök, hogy nem is olyan nehéz használni. Te is próbáld ki, ha arra kerül a sor.

Ha el akarod készíteni ezt a pohártartót, akkor mindenképpen szükséged lesz egy kis elektromos fűrészre, és fúróra szerelhető csiszoló fejre.

Nézd lépésről lépésre:

pohártartó lépésről lépésre

1. Válaszd ki a lemezt, amellyel dolgozni fogsz. Olyat válassz, amit soha nem hallgattok. Szerintem mindig akad egy két ilyen darab.

2. Döntsd el, melyik oldala legyen látható. Ez fontos, mert a közepe, miután jól látható, dísze lesz a pohártartónak.

3. Vegyél elő egy magas falú, nagy tepsit, és forralj vizet. A vízforralóban a legideálisabb, mert ezt mindig újra tudod forralni, ha több hő kell, és hűl a víz.

4. Fogd a lemezt a bal kezedbe, a vízforralót a jobb kezedbe. Kezdd el önteni a forró vizet a tepsibe, és kezdd el belenyomni lassan a lemezt.Ahogy puhul az anyag, szép lassan egyre jobban meghajlik a lemez alja. Ha kell, önts még forró vizet a tepsibe. Addig nyomd lefelé a lemezt, amíg el nem éred azt a pontot, amíg hajlítani szeretnéd a lemezt.

5. Vedd ki a lemezt a forró vízből, tedd egy kemény felületre, majd tegyél a hajlított részre egy nagy vágódeszkát. Ezzel tudod teljesen egyenesre préselni a hajlított részt. Gyorsan dolgozz, mert a lemez hamar visszaszilárdul, ha már kivetted a vízből.

6. Ha a lemez visszaszilárdult, akkor töröld meg szárazra, és nézd meg, elégedett vagy e a hajlítással. Ha nem, kkor újra tedd vissza a forróvízbe, és formázd addig, amíg minden megfelelő lesz.

7. Rajzold meg a pohárszár vastagságához igazodva a bevágás formáját a lemez hajlított részén. Ehhez használhatsz rajz sablont, hogy pontos, szép munkát végezhess.

8. Vágd ki a felesleges részt a kis elektromos fűrésszel, majd a csiszoló fejjel dolgozd el a vágás széleit.

9. Lassú fordulatú fúróval készíts két lyukat a lemez felső, a falra simuló részén. Ezeket a lyukakat is dolgozd el a csiszoló fejjel. Ezek a lyukak lesznek azok, amelyeken át a falra tudjátok rögzíteni a pohártartót.

Nézd meg az alábbi képet. Ha kedved van, bortartóval is kombinálhatod a pohártartót.

bor, és pohártartó bakelit lemezből

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.