Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Fali pohártartó bakelit lemezből

A férfiakat nem mindig egyszerű megajándékozni, ám vannak olyan alapanyagok, amelyekből kifejezetten férfias ajándékok készíthetőek.
Tetszik? Oszd meg!

bakelit pohártartó készítés

A bakelit lemezekből sokféle ajándék készíthető, és ezek megjelenése markáns, férfias. Ráadásul könnyedén elkészítheted magad is. Persze időnként kell hozzá egy egy barkácsoló eszköz is. Ilyen például ez a fali pohártartó is. Én szeretek időről időre kézbe venni egy fúrót, vagy csiszoló gépet, és ilyenkor rájövök, hogy nem is olyan nehéz használni. Te is próbáld ki, ha arra kerül a sor.

Ha el akarod készíteni ezt a pohártartót, akkor mindenképpen szükséged lesz egy kis elektromos fűrészre, és fúróra szerelhető csiszoló fejre.

Nézd lépésről lépésre:

pohártartó lépésről lépésre

1. Válaszd ki a lemezt, amellyel dolgozni fogsz. Olyat válassz, amit soha nem hallgattok. Szerintem mindig akad egy két ilyen darab.

2. Döntsd el, melyik oldala legyen látható. Ez fontos, mert a közepe, miután jól látható, dísze lesz a pohártartónak.

3. Vegyél elő egy magas falú, nagy tepsit, és forralj vizet. A vízforralóban a legideálisabb, mert ezt mindig újra tudod forralni, ha több hő kell, és hűl a víz.

4. Fogd a lemezt a bal kezedbe, a vízforralót a jobb kezedbe. Kezdd el önteni a forró vizet a tepsibe, és kezdd el belenyomni lassan a lemezt.Ahogy puhul az anyag, szép lassan egyre jobban meghajlik a lemez alja. Ha kell, önts még forró vizet a tepsibe. Addig nyomd lefelé a lemezt, amíg el nem éred azt a pontot, amíg hajlítani szeretnéd a lemezt.

5. Vedd ki a lemezt a forró vízből, tedd egy kemény felületre, majd tegyél a hajlított részre egy nagy vágódeszkát. Ezzel tudod teljesen egyenesre préselni a hajlított részt. Gyorsan dolgozz, mert a lemez hamar visszaszilárdul, ha már kivetted a vízből.

6. Ha a lemez visszaszilárdult, akkor töröld meg szárazra, és nézd meg, elégedett vagy e a hajlítással. Ha nem, kkor újra tedd vissza a forróvízbe, és formázd addig, amíg minden megfelelő lesz.

7. Rajzold meg a pohárszár vastagságához igazodva a bevágás formáját a lemez hajlított részén. Ehhez használhatsz rajz sablont, hogy pontos, szép munkát végezhess.

8. Vágd ki a felesleges részt a kis elektromos fűrésszel, majd a csiszoló fejjel dolgozd el a vágás széleit.

9. Lassú fordulatú fúróval készíts két lyukat a lemez felső, a falra simuló részén. Ezeket a lyukakat is dolgozd el a csiszoló fejjel. Ezek a lyukak lesznek azok, amelyeken át a falra tudjátok rögzíteni a pohártartót.

Nézd meg az alábbi képet. Ha kedved van, bortartóval is kombinálhatod a pohártartót.

bor, és pohártartó bakelit lemezből

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.