Ékszertartó tálka

Ajándékozd meg nő ismerőseidet kis, saját készítésű ékszertartó tálkával, amelyet a saját kezét véve alapul készítesz el.
Tetszik? Oszd meg!

ékszertartó

A képen látható tálka levegőn száradó gyurmából készült, és ITT találtam. Nagyon tetszett az ötlet. Könnyedén elkészíthető, és ha követed a fő lépéseket, akkor elkészítheted bármely olyan anyagból, amivel Te jobban szeretsz dolgozni. Például agyagból, cementből, papírmaséból, vagy éppen sógyurmából.

Készítsd elő az anyagot, amelyből a kéz formájú tálkát készíted. Legyen egy még formázható állagú lapos, sík felületű téglalap formád.

Papíron rajzold körül a kezét annak, akinek az ajándékot készíted. Vágd ki a papírból a kéz formát.

A téglalap alakú anyagra tedd a kivágott papír kezet, majd szike segítségével vágd ki az alapanyagból a formát. A kivágott kezet még alakítsd a szikével, ha szükséges.

ékszertartó tálka

ékszertartó készítés

Tedd a kéz formát egy tálba, vagy mélytányérba. Finoman nyomd a tál, vagy tányér aljához a kezet, így megkapja a szükséges tálka ívet.

Ha ezt elérted, akkor vedd ki a kezet a tálból, fordítsd meg a tálat, és tedd rá így a kezet. Egy könyv, vagy vágódeszka segítségével lapítsd le a kéz alját. Így kapod meg a lapos feneket, amelyen majd stabilan megáll a tálka.

Hagyd, hogy az anyag kiszáradjon. Ez minden esetben hosszabb idő. Ha pedig sógyurmát használsz, azt a sütőben kell kiszárítanod.

tálka készítés

Miután kiszáradt az anyag, nézd meg, mennyire finomak a szélek, mert ha nem érzed annak, akkor nagyon finom felületű reszelővel, vagy dörzspapírral még alakíthatsz rajta.

Végül festékkel, vagy szalvéta technikával színezd a tálka felületét. Ehhez megint használhatsz többféle technikát. A szalvéta technikával mintásra alakíthatod, a festékből használhatsz akril festéket, vagy több réteg különböző színű festéket, amivel rusztikus hatást érhetsz el. Ha ezt szeretnéd, akkor a sötétebb színt fest fel először, ezt hagyd megszáradni, majd a világosabb színt vékonyabb rétegben tedd fel úgy, hogy itt ott kivillanjon alóla a sötét.

Használhatsz körömlakkot is, vagy a hobbi boltokban kapható, más más hatást elérő fényes, matt, repesztett, stb festéket.

kéz forma készítés

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.