Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Dísz, vagy medál drótból, gyöngyökből

Ez a tüneményes kis fa csodás dísze lehet a fának, vagy bármely karácsonyi dekorációnknak. Ékszerként is mutat, ha jól el tudjuk dolgozni a végeket.
Tetszik? Oszd meg!

Gyöngyös

Mi kell hozzá:

- A legvékonyabb huzal,

- néhány gyöngy,

- Lánc, vagy szalag,

- Huzalvágó, hajlító eszköz

Nézzük végig lépésről lépésre, hogy készül ez a gyönyörűség:

Fém gyűrű

1 - A keretet többnyire egy merev fémkarika alkotja, de ha ilyen nincs otthon, akkor szorosan tekerj össze néhány szál drótot. A lényeg, hogy ez egy kemény alap legyen.

Huzal

2 - A fa elkészítéséhez a legvékonyabb huzalt kell használni, ami csak van a boltban.

Dekor huzal

3 - Vágjuk le a huzal darabokat. Szükségünk lesz két hosszú szálra, amelyek kb 36 cm hosszúak, és 16 db kisebb szálra, amelyek kb 18 cm hosszúak.

Gyöngy fa

4 - Csavarjuk össze a vezetékeket szorosan a közepüknél fogva. Ez lesz a fa törzse.

Fém dísz

5 - Ezután osszuk az alsó drótköteget három részre, ügyelve arra, hogy a kéthosszú darab közepén maradjon. Ezek a kötegek lesznek a fa gyökerei.

Készítsünk egyszerű fonatot a 3 kötegből külön-külön.

Fém gyökér

6 - A középső fonatot vegyük 3 részre, úgy, hogy a kettő hosszú szál maradjon középen. A jobb kis köteget kezdjük felcsavarni a gyűrűre, keretre, majd mikor elértünk a jobb oldali gyökérhez, akkor azzal összefogva folytassuk a feltekerést a gyűrűre. A bal irányba is tegyük ezt meg. Dolgozzunk szorosan.

dísz fa

7 - Így fog kinézni a feltekerés után. Alul lóg a kettő hosszú szál. Ezzel lesz majd a végén körbetekerve az egész keret. 

Ékszer fa

8 - Végig tekerjük a szálakat az egész kereten, majd levágjuk a felesleget. Most már jöhetnek az ágak.

Gyöngyök

9 - Innen már szabad a vásár. Annyi kötegre szedjük szét a drótokat, ahány fő ágat szeretnénk. Ráhúzunk gyöngyöt az egyik huzalra a kötegből, majd az egész köteget megcsavarjuk néhányszor.

Gyöngyös fadísz

10 - A fő ágakat is szétszegjük mellék ág kötegekre, ide is teszünk gyöngyöt, és aztán megcsavarjuk az egész köteget. Végül annyira lesz ágas bogas a fa, amennyire szeretnénk. Mikor végeztünk, kezdjük el feltekerni a maradék drótokat a keretre. Megint középről kezdjük, és két oldal felé haladjunk, mint a gyökereknél.

Csavart fa

11 - Amikor végigtekertük a keretet, elvágjuk a szálakat. Már csak alul lóg a kettő hosszú huzal. 

Bizsu

12 - A kettő szálat külön vesszük, és az egyikkel balról indulva, a másikkal jobbra haladva, betekerjük a keretet, ezzel eltakarva az elvágott huzalok végeit.

Családi ajándék

Végül fent összetekerjük a szálakat, hurkot készítünk belőlük, a hurok aljára pedig, mint egy záró gyűrű, rátekerjük a maradék huzalt.

Kész is a mű.

Mutatok néhány variációt, amelyek szintén gyönyörűek:

Madár fa

Kék gyöngy

Rózsaszín gyöngy

Az ötlet tőle származik:

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.