Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Dísz, vagy medál drótból, gyöngyökből

Ez a tüneményes kis fa csodás dísze lehet a fának, vagy bármely karácsonyi dekorációnknak. Ékszerként is mutat, ha jól el tudjuk dolgozni a végeket.
Tetszik? Oszd meg!

Gyöngyös

Mi kell hozzá:

- A legvékonyabb huzal,

- néhány gyöngy,

- Lánc, vagy szalag,

- Huzalvágó, hajlító eszköz

Nézzük végig lépésről lépésre, hogy készül ez a gyönyörűség:

Fém gyűrű

1 - A keretet többnyire egy merev fémkarika alkotja, de ha ilyen nincs otthon, akkor szorosan tekerj össze néhány szál drótot. A lényeg, hogy ez egy kemény alap legyen.

Huzal

2 - A fa elkészítéséhez a legvékonyabb huzalt kell használni, ami csak van a boltban.

Dekor huzal

3 - Vágjuk le a huzal darabokat. Szükségünk lesz két hosszú szálra, amelyek kb 36 cm hosszúak, és 16 db kisebb szálra, amelyek kb 18 cm hosszúak.

Gyöngy fa

4 - Csavarjuk össze a vezetékeket szorosan a közepüknél fogva. Ez lesz a fa törzse.

Fém dísz

5 - Ezután osszuk az alsó drótköteget három részre, ügyelve arra, hogy a kéthosszú darab közepén maradjon. Ezek a kötegek lesznek a fa gyökerei.

Készítsünk egyszerű fonatot a 3 kötegből külön-külön.

Fém gyökér

6 - A középső fonatot vegyük 3 részre, úgy, hogy a kettő hosszú szál maradjon középen. A jobb kis köteget kezdjük felcsavarni a gyűrűre, keretre, majd mikor elértünk a jobb oldali gyökérhez, akkor azzal összefogva folytassuk a feltekerést a gyűrűre. A bal irányba is tegyük ezt meg. Dolgozzunk szorosan.

dísz fa

7 - Így fog kinézni a feltekerés után. Alul lóg a kettő hosszú szál. Ezzel lesz majd a végén körbetekerve az egész keret. 

Ékszer fa

8 - Végig tekerjük a szálakat az egész kereten, majd levágjuk a felesleget. Most már jöhetnek az ágak.

Gyöngyök

9 - Innen már szabad a vásár. Annyi kötegre szedjük szét a drótokat, ahány fő ágat szeretnénk. Ráhúzunk gyöngyöt az egyik huzalra a kötegből, majd az egész köteget megcsavarjuk néhányszor.

Gyöngyös fadísz

10 - A fő ágakat is szétszegjük mellék ág kötegekre, ide is teszünk gyöngyöt, és aztán megcsavarjuk az egész köteget. Végül annyira lesz ágas bogas a fa, amennyire szeretnénk. Mikor végeztünk, kezdjük el feltekerni a maradék drótokat a keretre. Megint középről kezdjük, és két oldal felé haladjunk, mint a gyökereknél.

Csavart fa

11 - Amikor végigtekertük a keretet, elvágjuk a szálakat. Már csak alul lóg a kettő hosszú huzal. 

Bizsu

12 - A kettő szálat külön vesszük, és az egyikkel balról indulva, a másikkal jobbra haladva, betekerjük a keretet, ezzel eltakarva az elvágott huzalok végeit.

Családi ajándék

Végül fent összetekerjük a szálakat, hurkot készítünk belőlük, a hurok aljára pedig, mint egy záró gyűrű, rátekerjük a maradék huzalt.

Kész is a mű.

Mutatok néhány variációt, amelyek szintén gyönyörűek:

Madár fa

Kék gyöngy

Rózsaszín gyöngy

Az ötlet tőle származik:

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...

Születésnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A férfiak, és barkács cuccok éppúgy összetartoznak a női fejben, mint a sétapálca, és az úriember. Így az ajándékozásnál is lehet ez egy irányvonal.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.
A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.