Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Dísz, vagy medál drótból, gyöngyökből

Ez a tüneményes kis fa csodás dísze lehet a fának, vagy bármely karácsonyi dekorációnknak. Ékszerként is mutat, ha jól el tudjuk dolgozni a végeket.
Tetszik? Oszd meg!

Gyöngyös

Mi kell hozzá:

- A legvékonyabb huzal,

- néhány gyöngy,

- Lánc, vagy szalag,

- Huzalvágó, hajlító eszköz

Nézzük végig lépésről lépésre, hogy készül ez a gyönyörűség:

Fém gyűrű

1 - A keretet többnyire egy merev fémkarika alkotja, de ha ilyen nincs otthon, akkor szorosan tekerj össze néhány szál drótot. A lényeg, hogy ez egy kemény alap legyen.

Huzal

2 - A fa elkészítéséhez a legvékonyabb huzalt kell használni, ami csak van a boltban.

Dekor huzal

3 - Vágjuk le a huzal darabokat. Szükségünk lesz két hosszú szálra, amelyek kb 36 cm hosszúak, és 16 db kisebb szálra, amelyek kb 18 cm hosszúak.

Gyöngy fa

4 - Csavarjuk össze a vezetékeket szorosan a közepüknél fogva. Ez lesz a fa törzse.

Fém dísz

5 - Ezután osszuk az alsó drótköteget három részre, ügyelve arra, hogy a kéthosszú darab közepén maradjon. Ezek a kötegek lesznek a fa gyökerei.

Készítsünk egyszerű fonatot a 3 kötegből külön-külön.

Fém gyökér

6 - A középső fonatot vegyük 3 részre, úgy, hogy a kettő hosszú szál maradjon középen. A jobb kis köteget kezdjük felcsavarni a gyűrűre, keretre, majd mikor elértünk a jobb oldali gyökérhez, akkor azzal összefogva folytassuk a feltekerést a gyűrűre. A bal irányba is tegyük ezt meg. Dolgozzunk szorosan.

dísz fa

7 - Így fog kinézni a feltekerés után. Alul lóg a kettő hosszú szál. Ezzel lesz majd a végén körbetekerve az egész keret. 

Ékszer fa

8 - Végig tekerjük a szálakat az egész kereten, majd levágjuk a felesleget. Most már jöhetnek az ágak.

Gyöngyök

9 - Innen már szabad a vásár. Annyi kötegre szedjük szét a drótokat, ahány fő ágat szeretnénk. Ráhúzunk gyöngyöt az egyik huzalra a kötegből, majd az egész köteget megcsavarjuk néhányszor.

Gyöngyös fadísz

10 - A fő ágakat is szétszegjük mellék ág kötegekre, ide is teszünk gyöngyöt, és aztán megcsavarjuk az egész köteget. Végül annyira lesz ágas bogas a fa, amennyire szeretnénk. Mikor végeztünk, kezdjük el feltekerni a maradék drótokat a keretre. Megint középről kezdjük, és két oldal felé haladjunk, mint a gyökereknél.

Csavart fa

11 - Amikor végigtekertük a keretet, elvágjuk a szálakat. Már csak alul lóg a kettő hosszú huzal. 

Bizsu

12 - A kettő szálat külön vesszük, és az egyikkel balról indulva, a másikkal jobbra haladva, betekerjük a keretet, ezzel eltakarva az elvágott huzalok végeit.

Családi ajándék

Végül fent összetekerjük a szálakat, hurkot készítünk belőlük, a hurok aljára pedig, mint egy záró gyűrű, rátekerjük a maradék huzalt.

Kész is a mű.

Mutatok néhány variációt, amelyek szintén gyönyörűek:

Madár fa

Kék gyöngy

Rózsaszín gyöngy

Az ötlet tőle származik:

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok nőknek

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...

Születésnapi ajándékok nőknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Mi nők szeretjük a színeket, az élénkséget, a vidám mintákat, formákat a ruháinkon, cipőinken, kiegészítőinken. Akkor tegyünk róla, hogy minél több legyen.
Az ajándékozás lehet egyszerű, lehet nehézkes, és lehet kellemes, vidám perceket okozó készülődés. Lehet ezer arca, attól függ, hogy állsz hozzá.
Nőiesség, ékszerek, bizsuk, egyedi kiegészítők, csajos külső, színes megjelenés. Ezek a szavak minden hölgy számára vonzóak.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A Nőnap a tavasz közeledtét is jelzi. A nők, éppúgy, ahogy a tavasz, vonzzák a színeket, az élénkséget, a frissességet, a vidámságot.
A születésnap mindannyiunk számára emlékezetes nap. Még felejthetetlenebbé teheted apró, magad készítette meglepetésekkel.
Habár a kézimunka sál elkészítéséhez varrógépet kell használnod, annyira ötletes, hogy ezt el kell készíteni.
Az őszi ünnepekre készíts az évszaknak megfelelő dekorációt, és ajándékozd meg vele az ünnepeltet.
Készíts ajándékba különleges ékszerdobozt a szülinaposnak. Legyen ez a darab olyan egyedi, és szép, amilyenek a belé kerülő nyakláncok, gyűrűk.