Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Rongyszőnyeg hullahopp karikával

Készíts a gyerekszobába rongyszőnyeget. Használj hozzá hullahopp karikát, és kinőtt, színes pólókat. Minél színesebb, annál vidámabb.
Tetszik? Oszd meg!

Rongyszőnyeg ajándékba

Persze azt is megteheted, hogy pasztell színekkel dolgozol, vagy éppen erős olajzölddel, okkerral, vagy amilyen színvilágot kedvelsz, és faliszőnyeget, vagy virág alátétet készítesz belőle ajándék gyanánt.

Nézzük mi kell hozzá:

- egy hullahopp karika szövő keretként,

- sok sok maradék fonal, vagy kinőtt póló felcsíkozva,

- olló,

- türelem

Hullahopp keret

Hullahopp pólóval

Készítsd elő a hullahopp karikát a szövéshez. Köss, húzz rá keresztbe, egymástól egyenletes távolságra 11 fonal, vagy póló anyagot.

Szőnyeg alap

Húzd össze a kezdő pontodnál a két szomszédos keret szálat. Ezeket majd össze kell kötnöd a kezdő szövő szállal, és úgy dolgozni vele, mintha ez egy szál lenne. Erre azért van szükség, mert így páratlan keret szálad lesz, és mindig ki fog jönni az “alatta felette” szövőszál vezetés.

Szőnyeg készítés

Tál készítés

Kezdd a szövést úgy, hogy a szövő fonalat, póló csíkot hurkold rá a dupla keret szálra. Után indulj el az egyik irányba, a szövő fonalat, póló csíkot vezesd át a következő keret szál alatt, azt követő felett, aztán újra alatt, és így tovább. Húzd meg jól a szálakat, és a sorokat jól szorítsd össze. Ne legyen rés.

Póló szövész

Színes rongyszőnyeg

Mintás szőnyeg

Akkor csinálod jól, ha az egymásra kerülő sorok mindig ellenkező irányból kerülnek a keret szálra, vagyis végül teljesen elfedik azt. Amikor fonalat, póló csíkot váltasz, a végét öltsd hozzá az előző sorhoz. Így biztos nem bomlik fel. Össze is csomózhatod a fonalakat, póló csíkokat, de így sok lesz benne az egyenetlenség.

Kész szőnyeg

rongysznyeg elkötés

fonal szönyeg

horgolt szél

Amikor a végére érsz a szövésnek, akkor el kell kötnöd a keret szálakkal a szönyegecskét, hogy ne bomoljon fel. Nézd a képeket, és csináld aszerint. Vágd el a hullahopp karikánál a keret szálat, és csomózd meg. Így is hagyhatod, és akkor rojtos lesz, de horgoló tű segítségével be is húzhatod oda vissza a szálakat, mintha fonást készítenél belőlük. Sőt, ha biztosra akarsz menni, akár körbe is öltögetheted.

Ugyanezzel a technikával készíthetsz kosarakat, szék alátétet is:

rongy tál

rongy kosár

szék alátét

szőnyeg

rongy kosár

faliszőnyeg

Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Ha úgy döntsz, hogy testékszert ajándékozol, akkor mindenképpen konzultálj előtte a leendő tulajdonossal. Ez éppen olyan...

Születésnapi ajándékok gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis színes pompomok feldobnak mindent, amit velük díszítünk. Egy gyerekszobának pedig az a dolga, hogy vidám, biztonságos légkört teremtsen a kis lakójának.
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
Ma már a gyerekek is használnak pendrive-ot, és ők szeretik, ha ez a kis eszköz is a saját stílusukat tükrözi.
A lányok is szeretik a saját számtech eszközöket, azt meg különösen, ha ez a darab csajos, és különleges.
Az ékszerek minden nőnek, minden alkalomra megfelelő ajándékok. Ezek a kiegészítők a legegyszerűbb ruhadarabot is feldobják, teljessé teszik az öltözetet.
A színes anyagokból, farmerből, fonalakból készített ékszerek egyre elterjedtebbek. Ezekkel az alapanyagokkal igazán egyedi ruha kiegészítőket készíthetünk mi magunk is otthon.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.