Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Kupak baba, gomb baba

A háztartásban összegyűlik sok felesleges tárgy, amiből színes játékokat készíthetünk a gyerekeknek, vagy akár velük együtt. Ilyen a sok műanyag kupak, és gomb is.
Tetszik? Oszd meg!

Szinte minden nap akad egy műanyag kupak, ami lekerül a műanyag dobozokról. Ivójoghurtos kupak, olajos üveg kupakja, üdítők, ásványvizek kupakja. Sokszor ugyanazzal a mozdulattal dobjuk a kukába, ahogy kiürül az üveg. Ne tegyük. Gyűjtsük össze, és használjuk fel színes játékok készítéséhez. Sok sok ötlet van a neten, ilyen például ez a kis játékbaba a képen.

kupak baba készítés

A baba feje, lába, és a teste egy része kindertojás belsőből áll. Tehát ez is hasznos kellék, ráadásul most már ezek is sokféle színben léteznek.

A képen szereplő játékbabát a Krokotak weboldalán találtam, de ha tovább keresgetsz, más oldalakon is szembejönnek ezek a helyes, színes figurák.

A baba összeállításának a legnehezebb része talán a kupakok lyukasztása. Ezt kétféle módon oldhatod meg. Az egyik lehetőség, hogy ha már összegyűltek a kupakok, akkor előveszed a fúrót, és egy vékony fúrófejjel egyenként kilyuggatod a kupakokat, de megteheted egy vastag szöggel, és kalapáccsal egy fa deszka alátéten dolgozva ugyanezt. Az fontos még, hogy a lyukak pereme ne legyen éles, mert ez elvágja a kupakok összefűzéséhez használt zsinórt. Szóval, ha lehet, kicsit reszeld le az éles peremeket, ha vannak. A zsinór legyen kellően vastag, hogy a baba stabil legyen. A többi már a fantáziád dolga. Milyen szín összeállításban, milyen formájúra fűzöd a babát.

kupak baba otthon

A kallódó, leszakadó gombokból éppen így készít kis figurákat. Ezek is kedves, vidám darabjai lehetnek a játékszobának.

gomb bábu készítés

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Ha úgy döntsz, hogy testékszert ajándékozol, akkor mindenképpen konzultálj előtte a leendő tulajdonossal. Ez éppen olyan...

Születésnapi ajándékok gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis színes pompomok feldobnak mindent, amit velük díszítünk. Egy gyerekszobának pedig az a dolga, hogy vidám, biztonságos légkört teremtsen a kis lakójának.
A lányok kisebb, nagyobb korban egyaránt szeretik az ékszereket, bizsukat, és ez így van jól:) Mi nők viseljünk bátran szép színes kiegészítőket.
Ma már a gyerekek is használnak pendrive-ot, és ők szeretik, ha ez a kis eszköz is a saját stílusukat tükrözi.
A lányok is szeretik a saját számtech eszközöket, azt meg különösen, ha ez a darab csajos, és különleges.
Az ékszerek minden nőnek, minden alkalomra megfelelő ajándékok. Ezek a kiegészítők a legegyszerűbb ruhadarabot is feldobják, teljessé teszik az öltözetet.
A színes anyagokból, farmerből, fonalakból készített ékszerek egyre elterjedtebbek. Ezekkel az alapanyagokkal igazán egyedi ruha kiegészítőket készíthetünk mi magunk is otthon.
A gyerekkori zoknik színes tömege kerül a kukába, mert kinőtte, mert kilyukasztotta, mert elvesztette a kicsi a párját. Ne dobd ki a színes, mintás zoknikat!
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.