Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Karton kastély készítés

Készíts a gyermekednek könnyen szétszedhető, kis helyet foglaló, egyszerű kastélyt kartonból. Ezzel a díszlettel sokféle játékot játszhat a gyermek, más más helyszíneken.
Tetszik? Oszd meg!

kastély kartonból

Ezt az ötletet Merrilee blog oldalán találtam. Összecsukható könyv formában elkészíthető várat kerestem, mert az a megoldás is könnyen kezelhető, és ha a kartonlapokat ragasztószalaggal rögzíted egymáshoz, könyv formában összecsukhatóvá készíted el, akkor még több helyszínt készíthetsz, és még kisebb helyet foglal a gyerekszobában. Nos, olyat nem találtam, de ez az egymásba rakható, négy helyszínes megoldás is nagyon praktikus, és ötletes. Merrilee weboldalán még több képet látsz a kastélyról.

A sablon, vagy saját ötlet alapján rajzold meg a vár körvonalait. Mindenképpen szikét használj a vágáshoz, mert így szép, szabályos széleket tudsz vágni. A közepére ügyelj. Az egyik kartonon felülről vágj belőle ki egy, a karton vastagságával megegyező szélességű vékony csíkot a karton középvonaláig, a másik kartonlapból alulról vágj ki egy a másikkal megegyező méretű csíkot a karton középvonaláig. Így tudod majd stabilan egymásba illeszteni a két részt.

lap vár készítés

vár sablon

kastély sablon

Rakd egymásba a két kivágott kartont, és nézd meg, hogy kell e még vágni, igazítani az illesztéseken. Ha azzal végeztél, akkor számozd be az egymás mellé kerülő oldalakat, hogy a kifestésnél, díszítésnél biztosan a megfelelő oldalakat készítsd el egymás mellé.

Szedd szét a kartont, majd kezdd el a díszítést. Először grafittal rajzold meg a berendezést, majd színes papírból, vagy akril festékkel készítsd el a kastélyt. Ha egyedül csinálod a várat, akkor szuper ajándék lehet belőle, ha együtt készítitek a gyerekkel, akkor nagyon jó kis közös időtöltés.

karton kastély otthon

Karton vár otthon

Jó munkát, vidám időtöltést!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A sportruházat ma már igazi ajándék, hiszen divatos, csinos darabok közül válogathatsz. Lepd meg az ünnepeltet egy szép ...
Ha úgy döntsz, hogy testékszert ajándékozol, akkor mindenképpen konzultálj előtte a leendő tulajdonossal. Ez éppen olyan...

Születésnapi ajándékok gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A nyomda, a pecsét készítés régóta kedvelt játéka a gyerekeknek, sőt, bizonyos formában a nagyobbacskáknak is. Éppen ezért, ajándék ötletnek is kiváló.
A saját készítésű játékok jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját, aktívabb cselekvésre késztetik őket sokszor, mint a boltban vásárolt kész darabok.
Ebben az ajándékban minden benne van, ami a kislányok kedvence. Szép játék baba, és fincsi édességek.
Kislányok, kisfiúk egyaránt szeretik a kis kincses dobozkákat, amibe a kedvenc apróságokat bele tudják pakolni. Ajándékozz kincses dobozt.
Készíts vidám, színes kisbaglyot formázó telefon tokot a szülinaposnak. Lepd meg őt egy igazán egyedi kiegészítővel.
A saját mesének mindig varázsa van. Ha pedig ezt a gyerekkel együtt találjátok ki, akkor minden mese maga lesz a csoda.
Készíts marionett bábut a gyereknek, hadd játssza el a kedvenc történeteit, és élvezze a marionett figurák vidám, vicces mozgását.
A csocsó játékot sokan szeretik. Még azok a gyerekek, felnőttek is, akik a fociért esetleg nincsenek oda. Készíts a gyerekeknek csocsó asztalt kartondobozból.
A háztartásban összegyűlik sok felesleges tárgy, amiből színes játékokat készíthetünk a gyerekeknek, vagy akár velük együtt. Ilyen a sok műanyag kupak, és gomb is.