Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Fali pohártartó bakelit lemezből

A férfiakat nem mindig egyszerű megajándékozni, ám vannak olyan alapanyagok, amelyekből kifejezetten férfias ajándékok készíthetőek.
Tetszik? Oszd meg!

bakelit pohártartó készítés

A bakelit lemezekből sokféle ajándék készíthető, és ezek megjelenése markáns, férfias. Ráadásul könnyedén elkészítheted magad is. Persze időnként kell hozzá egy egy barkácsoló eszköz is. Ilyen például ez a fali pohártartó is. Én szeretek időről időre kézbe venni egy fúrót, vagy csiszoló gépet, és ilyenkor rájövök, hogy nem is olyan nehéz használni. Te is próbáld ki, ha arra kerül a sor.

Ha el akarod készíteni ezt a pohártartót, akkor mindenképpen szükséged lesz egy kis elektromos fűrészre, és fúróra szerelhető csiszoló fejre.

Nézd lépésről lépésre:

pohártartó lépésről lépésre

1. Válaszd ki a lemezt, amellyel dolgozni fogsz. Olyat válassz, amit soha nem hallgattok. Szerintem mindig akad egy két ilyen darab.

2. Döntsd el, melyik oldala legyen látható. Ez fontos, mert a közepe, miután jól látható, dísze lesz a pohártartónak.

3. Vegyél elő egy magas falú, nagy tepsit, és forralj vizet. A vízforralóban a legideálisabb, mert ezt mindig újra tudod forralni, ha több hő kell, és hűl a víz.

4. Fogd a lemezt a bal kezedbe, a vízforralót a jobb kezedbe. Kezdd el önteni a forró vizet a tepsibe, és kezdd el belenyomni lassan a lemezt.Ahogy puhul az anyag, szép lassan egyre jobban meghajlik a lemez alja. Ha kell, önts még forró vizet a tepsibe. Addig nyomd lefelé a lemezt, amíg el nem éred azt a pontot, amíg hajlítani szeretnéd a lemezt.

5. Vedd ki a lemezt a forró vízből, tedd egy kemény felületre, majd tegyél a hajlított részre egy nagy vágódeszkát. Ezzel tudod teljesen egyenesre préselni a hajlított részt. Gyorsan dolgozz, mert a lemez hamar visszaszilárdul, ha már kivetted a vízből.

6. Ha a lemez visszaszilárdult, akkor töröld meg szárazra, és nézd meg, elégedett vagy e a hajlítással. Ha nem, kkor újra tedd vissza a forróvízbe, és formázd addig, amíg minden megfelelő lesz.

7. Rajzold meg a pohárszár vastagságához igazodva a bevágás formáját a lemez hajlított részén. Ehhez használhatsz rajz sablont, hogy pontos, szép munkát végezhess.

8. Vágd ki a felesleges részt a kis elektromos fűrésszel, majd a csiszoló fejjel dolgozd el a vágás széleit.

9. Lassú fordulatú fúróval készíts két lyukat a lemez felső, a falra simuló részén. Ezeket a lyukakat is dolgozd el a csiszoló fejjel. Ezek a lyukak lesznek azok, amelyeken át a falra tudjátok rögzíteni a pohártartót.

Nézd meg az alábbi képet. Ha kedved van, bortartóval is kombinálhatod a pohártartót.

bor, és pohártartó bakelit lemezből

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Születésnapi ajándékok férfiaknak

Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Kevés ember éli le úgy az életét, hogy nem tanul meg biciklizni. Ha pedig megtanult, akkor szinte biztosan szeretni fogj...
Az okostelefonok olyan személyes tárgyakká váltak, amelyek szerves részei az életünknek. Hát még azok számára, akik külö...

Születésnapi ajándékok férfiaknak

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kütyük, bigyók fénykorában te magad is meglepheted egy kis asztali játékkal a párodat, barátaidat, vagy valamely férfi családtagodat.
A férfiak, bár többnyire nem sikeresek a takarításban, rendrakásban, és tartásban, azért az autóik tisztaságát fontosnak tartják.
Nem biztos, hogy szükség van széfre az otthonodban, vagy a munkahelyeden, de nem árthat, és aranyos ötlet a könyves széf.
Jópár férfi akad a földön, aki éppen annyira oda van az édességekért, mint a nők, és a gyerekek. És ez így van jól :)
A kézi szerszámok nem csak arra jók, hogy szereljünk velük. Felhasználhatjuk öket ajándéktárgyak elkészítéséhez is.
A söröskupakokból készült használati tárgyak kedves, és vidám ajándékok lehetnek egy férfi számára.
Az üveget is el lehet vágni a kívánt helyen, ha ismerjük a megfelelő technikát. Így italos üvegekből használati tárgyakat készíthetünk.
Készíts a férjed, vagy barátod születésnapjára műanyag karniszterekből könyv, iratrendező sort.
Gyűjts össze sok sok sörös kupakot a párod kedvenc sör márkáiból, és használd fel ezeket a következő szülinapi ajándék elkészítéséhez.