Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Olvasztott kanálból kitűző

Hihetetlen, hogy az eldobható műanyag eszközökből mi minden készíthető. Íme egy újabb kiváló ötlet. Próbáld ki, mert érdemes!
Tetszik? Oszd meg!

műanyag rózsa

Fontos tudnivaló, mielőtt nekiállsz a kanalak olvasztásának. Ez egy veszélyes tevékenység. Egyrészt nagyon vigyázni kell a tűzzel, vagyis legyen mindig víz a közelben, amivel az esetleges tüzet el lehet oltani. Másrészt csak jól szellőző helyen, vagy szabad téren csináld, mert az olvasztott műanyagból felszabaduló gázok ártalmasak lehetnek az egészségre. A pontos információkat összegyűjtheted az internetről.

Mi kell hozzá:
1 doboz műanyag kanál
Gyertya
Fogó
Ragasztó, biztosító tű

A kanalakat megfelelő hosszúságúra kell törni.2 kanál - nagyon nagyon pici szár, 5 kanál - kicsit hosszabb szár, 10 (lehet több)kanál még hosszabb szár

olvasztott kanál

1. lépés:
A fogóval a megfelelő helyen fogjuk meg a kanál szárát, és törjük le alatta a felesleges részt. Esetleg érdemes szemüveget használni, nehogy egy lepattanó műanyag darab a szemünkbe menjen.

2. lépés
A két legkisebb kanállal kezdjük az olvasztást.  A fogóval fogjuk meg a kanalat, majd a gyertya fölé tartva olvasszuk meg. Legyünk óvatosak. Ne rakjuk túl közel, hogy csak deformálódjon a hő hatására, de ne égjen, és ne lyukadjon ki. Mindkettő kanalat olvasszuk meg.

virág olvasztás

3. lépés
Fogjuk össze a két megolvasztott kanalat, és a szárukat tartsuk a gyertya fölé úgy, hogy olvadjanak össze. Míg puha a műanyag, a fogóval segíts, hogy jól összetapadjanak a darabok.

rózsa készítés

4. lépés
Folytasd a kanalak olvasztását a közép hosszúságú 5 darabbal. Mikor megolvasztottad mind az ötöt, egyenként olvaszd össze a szárukat a két, már összeolvasztott szárral. Így elkészültél a bimbó közüli első sor szirommal. Végül tedd meg ugyanezt a leghosszabb szárú kanalakkal is.Az végén igyekezz a szárakat lehetőleg laposra olvasztani, hogy majd hozzá lehessen ragasztani a biztosító tűt.

5. lépés
Ragasztó pisztolyt használva rögzítsd a biztosító tűt a virághoz.

rózsa ajándékba

Ha színes kanalakat használsz, akkor színes virágokat is tudsz készíteni. A virágból lehet kitűző, nyaklánc, karkötő dísz, stb.

ajándék kitűző

rózsa készítés

ajándék

rózsa hajpánt

Tetszik? Oszd meg!

Névnapi ajándékok

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Ma már otthon is elkészítheti bárki a kedvenc italát. Csak körül kell nézni a neten a recept után, beszerezni a szüksége...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A modern konyhához annyiféle felszerelés tartozhat. Ma már az is fontos, ha konyhai eszközt ajándékozol, hogy a család k...

Névnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Nem kell tökéletes rajztudással, biztos kézzel bírnod ahhoz, hogy ötletes és izgalmas dolgokat készíts a környezeted szépítésére.
Kettőnél több kulcs van a kulcstartódon? Minden kulcsod szinte egyforma, néha azt sem tudod, melyik kulcs mit nyit?
Ha egy nőnek készítesz ajándékot, akkor a bizsukkal, színes ruha kiegészítőkkel nem nagyon foghatsz mellé. Szinte minden nő szereti a szép ékszereket.
Egy kis fantáziával sok sok, eredetileg más funkcióval bíró tárgyból készíthetünk ékszert ajándékba, vagy saját magunknak.
Ha nem is napról napra, de a férfiak is szeretik, ha a környezetük rendben van, az íróasztalukat, a dokumentumaikat át lehet látni. De ebben elkel néha a női segítség.
A csukló tárca nőknek, férfiaknak egyaránt vagány, és praktikus ajándék, ha az ünnepelt szokott fesztiválokra, esti szabad programokra járni.
A befőtt desszert a színeitől függően bármely ünnepre lehet kedves ajándék, és édes finomság egyben. Próbáljuk ki!
Amikor a természetben sétálsz, kirándulsz, és megragad egy érdekes gallyacska, egy darab girbegurba ágacska, azt vidd magaddal haza.
Egyszerű, mégis igényes, és praktikus egyszerre egy falra szerelhető natúr fa kulcstartó, amelyet akár magad is elkészíthetsz.