Balerinák drótból, papírzsepiből

A kislányok legtöbbje szereti a légies tündéreket, balerinákat, hercegnőket. Készíts névnapi ajándékként kis balerina babákat.
Tetszik? Oszd meg!

balerina kislányoknak

A babák teste drótból, és papírmaséból van. A figurákat formáld meg először drótból. Egyetlen drót szálat kell használnod, amit a fejnél körszerűen kiszélesedő visszahajtással kezdesz, aztán a két szárból megformálod a test bal, és jobb oldalát.

Ha a test kész, állítsd be a tartását, mert ha már rajta a megszáradt papír, akkor már nem tudod állítgatni.

Ha megfelelő állásban vannak a kezek, lábak, akkor kezdd el betekerni tapétaragasztóba, vagy csirízbe áztatott papírzsepivel a drót vázat. Szép lassan, rétegenként alakítsd a testet. A combokra, felkarokra, csípőre tekerj kicsit több réteget. Az arcot is próbáld alakítani.

A száradás hosszú időt vesz igénybe.

Ha már teljesen megszáradt a baba, akkor a papírzsepit a képen látható módon tekerve  gyűrd meg, és mint egy hosszú tüll szoknya, zsinórral, szalaggal kösd a babára. Kösd el a mell résznél, és a deréknál is. Ha több réteget használsz, és más más méretűre vágod a szoknya hosszát, akkor szép dús ruhát kapsz.

balerina baba készítés

Jó munkát, vidám alkotást!

Itt találsz nagyobb képeket.
Tetszik? Oszd meg!

Névnapi ajándékok

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Ma már otthon is elkészítheti bárki a kedvenc italát. Csak körül kell nézni a neten a recept után, beszerezni a szüksége...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
A modern konyhához annyiféle felszerelés tartozhat. Ma már az is fontos, ha konyhai eszközt ajándékozol, hogy a család k...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...

Névnapi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Nem kell tökéletes rajztudással, biztos kézzel bírnod ahhoz, hogy ötletes és izgalmas dolgokat készíts a környezeted szépítésére.
Kettőnél több kulcs van a kulcstartódon? Minden kulcsod szinte egyforma, néha azt sem tudod, melyik kulcs mit nyit?
Ha egy nőnek készítesz ajándékot, akkor a bizsukkal, színes ruha kiegészítőkkel nem nagyon foghatsz mellé. Szinte minden nő szereti a szép ékszereket.
Egy kis fantáziával sok sok, eredetileg más funkcióval bíró tárgyból készíthetünk ékszert ajándékba, vagy saját magunknak.
Ha nem is napról napra, de a férfiak is szeretik, ha a környezetük rendben van, az íróasztalukat, a dokumentumaikat át lehet látni. De ebben elkel néha a női segítség.
A csukló tárca nőknek, férfiaknak egyaránt vagány, és praktikus ajándék, ha az ünnepelt szokott fesztiválokra, esti szabad programokra járni.
A befőtt desszert a színeitől függően bármely ünnepre lehet kedves ajándék, és édes finomság egyben. Próbáljuk ki!
Amikor a természetben sétálsz, kirándulsz, és megragad egy érdekes gallyacska, egy darab girbegurba ágacska, azt vidd magaddal haza.
Egyszerű, mégis igényes, és praktikus egyszerre egy falra szerelhető natúr fa kulcstartó, amelyet akár magad is elkészíthetsz.