Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Olvasztott kanálból kitűző

Hihetetlen, hogy az eldobható műanyag eszközökből mi minden készíthető. Íme egy újabb kiváló ötlet. Próbáld ki, mert érdemes!
Tetszik? Oszd meg!

műanyag rózsa

Fontos tudnivaló, mielőtt nekiállsz a kanalak olvasztásának. Ez egy veszélyes tevékenység. Egyrészt nagyon vigyázni kell a tűzzel, vagyis legyen mindig víz a közelben, amivel az esetleges tüzet el lehet oltani. Másrészt csak jól szellőző helyen, vagy szabad téren csináld, mert az olvasztott műanyagból felszabaduló gázok ártalmasak lehetnek az egészségre. A pontos információkat összegyűjtheted az internetről.

Mi kell hozzá:
1 doboz műanyag kanál
Gyertya
Fogó
Ragasztó, biztosító tű

A kanalakat megfelelő hosszúságúra kell törni.2 kanál - nagyon nagyon pici szár, 5 kanál - kicsit hosszabb szár, 10 (lehet több)kanál még hosszabb szár

olvasztott kanál

1. lépés:
A fogóval a megfelelő helyen fogjuk meg a kanál szárát, és törjük le alatta a felesleges részt. Esetleg érdemes szemüveget használni, nehogy egy lepattanó műanyag darab a szemünkbe menjen.

2. lépés
A két legkisebb kanállal kezdjük az olvasztást.  A fogóval fogjuk meg a kanalat, majd a gyertya fölé tartva olvasszuk meg. Legyünk óvatosak. Ne rakjuk túl közel, hogy csak deformálódjon a hő hatására, de ne égjen, és ne lyukadjon ki. Mindkettő kanalat olvasszuk meg.

virág olvasztás

3. lépés
Fogjuk össze a két megolvasztott kanalat, és a szárukat tartsuk a gyertya fölé úgy, hogy olvadjanak össze. Míg puha a műanyag, a fogóval segíts, hogy jól összetapadjanak a darabok.

rózsa készítés

4. lépés
Folytasd a kanalak olvasztását a közép hosszúságú 5 darabbal. Mikor megolvasztottad mind az ötöt, egyenként olvaszd össze a szárukat a két, már összeolvasztott szárral. Így elkészültél a bimbó közüli első sor szirommal. Végül tedd meg ugyanezt a leghosszabb szárú kanalakkal is.Az végén igyekezz a szárakat lehetőleg laposra olvasztani, hogy majd hozzá lehessen ragasztani a biztosító tűt.

5. lépés
Ragasztó pisztolyt használva rögzítsd a biztosító tűt a virághoz.

rózsa ajándékba

Ha színes kanalakat használsz, akkor színes virágokat is tudsz készíteni. A virágból lehet kitűző, nyaklánc, karkötő dísz, stb.

ajándék kitűző

rózsa készítés

ajándék

rózsa hajpánt

Tetszik? Oszd meg!

Névnapi ajándékok nőknek

A humor, a vicc, a nevetés olyan ajándék, amely önmagában is értékes mindenki számára. Lepd meg családtagjaidat, barátai...
Hobbi, kreativitás, alkotás. Szinte mindenkinek igénye van arra, hogy maga hozzon létre, alkosson valamit, ami szép, érd...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A modern konyhához annyiféle felszerelés tartozhat. Ma már az is fontos, ha konyhai eszközt ajándékozol, hogy a család k...
Ebben a kategóriában megtalálsz minden olyan kézműves területet, amely alkotásai színesítik, egyedivé tehetik a megajánd...
A test ápolása ma már szerves része a felnőtt életnek. Egy szépen csomagolt krém, vagy gél, egy az ünnepelt részére kivá...
Egy jó kávé, néhány perc pihenés, egy forró tea egy bensőséges baráti beszélgetés kísérője. Ajándékozz meghitt, kedves p...

Névnapi ajándékok nőknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kőfestéssel már többször foglalkoztunk. Készítettünk belőle játékot, emlékköveket, és fali dekorációt. De mit teszünk velük most?
Ha egy nőnek készítesz ajándékot, akkor a bizsukkal, színes ruha kiegészítőkkel nem nagyon foghatsz mellé. Szinte minden nő szereti a szép ékszereket.
Egy kis fantáziával sok sok, eredetileg más funkcióval bíró tárgyból készíthetünk ékszert ajándékba, vagy saját magunknak.
Készíts barátnőidnek, kislányodnak, vagy a családod más nő tagjainak saját kézzel, hozzájuk illő karperecet.
Készíts rusztikus, romantikus képeket az ünnepelt nőnek. A kerethez használj díszes kereteket, amelyeket megfestesz.
A lakásod színeihez igazodó színes virágcserepek élénk kiegészítői lehetnek a berendezésnek. A festett cserepek ajándéknak is kiválóak.
Amikor a természetben sétálsz, kirándulsz, és megragad egy érdekes gallyacska, egy darab girbegurba ágacska, azt vidd magaddal haza.
Készíts ajándék asztali kínálót, töltsd fel saját magad által elkészített finomságokkal, és lepd meg vele az ünnepeltet.
Próbáld ki a drót hajlítást, és készítsd el ez a helyes kis bagoly medált. Ajándékozd meg vele édesanyádat, vagy a nagyit.