Babaágy kartonból

Egy kislány szobájából nem hiányozhatnak a babák. Ha pedig baba, akkor a kedvencnek kell egy ágyikó. Készítsd el ezt magad!
Tetszik? Oszd meg!

babaágy készítés

Minden kislány életében eljön a pillanat, amikor előveszi a babáit, és eljátssza velük, mit csinál egy anyuka. Megeteti a babját, öltözteti, aztán pedig lefekteti puha ágyikóba, mesél neki, énekkel altatja.

Készítsd el Te azt a babaágyat, és díszítsd a kislány ízlése szerint. A babaágyat a Muyingenioso.com oldalon találtam, és annyira tetszett, hogy mindenképpen szerettem volna megosztani veletek.

Az alsó képen vannak ugyan méretek, de azt gondolom, hogy a tényleges méreteket magadnak érdemes kiszámolni ahhoz mérten, hogy mekkora a kedvenc baba, és mekkora hely van a gyerekszobában.

Az elemek így néznek ki (ezen a képen az ágy fekvő felülete nem szerepel):

karton babaágy

Itt van a méreteket tartalmazó kép:

babaágy kartonból otthon

Használj kartondobozokat az ágy elkészítéséhez. A karton elemek kivágását mindenképpen szikével végezd, mert így pontosan tudsz dolgozni.

Miután kivágtad az elemeket, akkor  díszítsd ki mindet, ne azután, hogy összeállítottad az ágyat. Így könnyebben dolgozol, és minden felületet szépen el tudsz készíteni. Használhatsz akril festéket, de a decoupage technikával is nagyon szép ágyat készíthetsz. Ha pedig ragasztó pisztollyal mintákat rajzolsz elő a kartonra, és azután fested be a felületet, akkor domborművel is díszítheted a kiságyat.


Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Névnapi ajándékok gyerekeknek

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A vidám pillanatok örömét fokozhatod izgalmas, kedves dekorációs elemekkel. Ebben a kategóriában megtalálsz mindent, ami...

Névnapi ajándékok gyerekeknek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
Egy régi, vagy elszakadt farmerből sokféle érdekes, és hasznos dolgot készíthetünk egy kis fantáziával. Az alkotáshoz pedig csak ez, és egy jó ötlet kell.
A gyerekszobába ezerféle apróság van, aminek helyet kell találnunk. Így ötletesnek kell lennünk, és minden helyet ki kell használnunk. A falakat főként:)
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.
Lepd meg gyermekedet, unokádat, vagy a barátaid névnapos gyerekét egy magad készítette kesztyű szörnnyel.
A gyerekek is szeretik feldobni az öltözéküket kis kiegészítőkkel, színes karkötőkkel, egyéb ékszerekkel. Készíts nekik ajándékba sorozatokat.