Ötletek névnapi ajándékhoz gyerekeknek

A gyermekeink minden napja öröm nekünk, szülőknek, így ha a névnapját hangosan ünnepelhetünk, akkor azt meg is tesszük! Gyerek névnapokra szóló ajándék ötleteket gyűjtöttünk csokorba

Tetszik? Oszd meg!

Ilyenkor feltörnek az emlékek bennem. Mennyi név volt az ötlet ládában, hányszor álltunk elő furánál furább ötletekkel, felváltva apával. Hányszor mondtuk ... tovább

... a másik ötletére, hogy “Vétó”, mire megszületett a tökéletes név, amely mindkettőnknek tetszett, mindkettőnk fantáziáját megmozgatta, és már láttuk a kislányunkat, akit magunkban már a nevén szólítottunk. Sőt, ha attól a pillanattól bárki a babáról kérdezett, más úgy hívtuk őt. Nevén neveztük. Ő már pocaklakóként élhetett a nomen est omen végzetével. Mindig tiszta virágszál. Hát hogyne ünnepelnénk ezt az élményt, ezt a várakozást, ezt a kislányt minden évben a neve napján is, arra tanítva, hogy szeresse, és élvezze a különleges pillanatokat, és legyen neki minél több belőle.

Az ajándék pedig hozzátartozik az ünnephez, akármilyen apró, hiszen az öröm, ami okozunk vele, hatással van rá, és ránk éppúgy. Ebben a blogban olyan ajándék ötleteket gyűjtöttem össze, amelyeket elkészíthetsz az apró emberpalántáknak magad is, vagy okozhatsz neki egy teljes nap örömet azzal, hogy együtt alkottok, játszatok.

Ajándék ötleteink

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A kisállatok, házikedvencek ajándékozása kétféle módon is történhet. Ha te vagy a gazdi, akkor neked nem kell mondanom s...
A vidám pillanatok örömét fokozhatod izgalmas, kedves dekorációs elemekkel. Ebben a kategóriában megtalálsz mindent, ami...

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

A kis emojik mára már nem csak az elektronikus kommunikáció világában vannak jelen, hanem kibújtak onnan, és önálló életre keltek:)
Egy régi, vagy elszakadt farmerből sokféle érdekes, és hasznos dolgot készíthetünk egy kis fantáziával. Az alkotáshoz pedig csak ez, és egy jó ötlet kell.
A gyerekszobába ezerféle apróság van, aminek helyet kell találnunk. Így ötletesnek kell lennünk, és minden helyet ki kell használnunk. A falakat főként:)
Nyáron, ha éppen nincs táborban, nyaraláson a lurkó, vannak órák, amikor nehezen köti le magát. Ez nem baj. De kicsit segíthetünk neki.
Nyáron olyan játékokat engedhetünk meg a gyereknek, amire máskor nincs lehetőség. Lehet maszatolni, vizesnek lenni, szabadnak érezni magunkat.
A pompom készítés új korszakba lépett. Ma már a fonalak keverésével, megfelelő feltekerésével önálló mintákkal egészültek ki a pompom figurák.
Készíts a gyerekszoba ajtajára a kis lakó nevének kezdőbetűjével dísz, ami mindenki számára jelzi, ki lakik itt.
Lepd meg gyermekedet, unokádat, vagy a barátaid névnapos gyerekét egy magad készítette kesztyű szörnnyel.
A gyerekek is szeretik feldobni az öltözéküket kis kiegészítőkkel, színes karkötőkkel, egyéb ékszerekkel. Készíts nekik ajándékba sorozatokat.
Készíts a gyereknek ajándékba kis tengeri figurákat. Például polipot színes fonalakból, vagy egy darab vékony frottírból.
Készíts a gyereknek egy egész állatkertet papír gurigákból. Ezekkel a színes figurákkal eljátszhatja kedvenc meséit, történeteit.
Sok apróság szereti a pici játékokat, amelyeket zsebre tud rakni, aztán hurcolhatja magával, akárhova megy. Készíts neki magad hordozható zsebjátékot.
Készíts színes fali tárolót régi CD, DVD lemezek segítségével a gyerekszobába. Ezt a rendezőt aztán használhatja az apróság játékok, egyebek tárolására.
Egy kislány szobájából nem hiányozhatnak a babák. Ha pedig baba, akkor a kedvencnek kell egy ágyikó. Készítsd el ezt magad!
A gyerekek többsége szereti a memória játékokat, és nagyon ügyes benne. Ezek a játékok kiváló szórakoztató, és fejlesztő eszközök is egyben.
A gyerekek nagyon szeretnek zajongani. Ha pedig erre megfelelő eszközük van, akkor több okból jó játék ez.
Jó ötlet, ha a gyerek tele van vidám kis könyvjelzőkkel, mert minden könyvhöz szükség lehet egyre, akár tankönyv, akár saját olvasmány.
Készíts néhány perc alatt aranyos, színes ujjbábokat az apróságnak. Néhány hajlítás, egy kis ragasztás, és már kész is a játék.
Tavasszal, nyáron újra előkerülnek a kis tündérházak, kerti apróságok, amivel eljátszhatnak a gyerekek a szabadban. Készíts kis kalitkát a gyűjteményhez.
Sok kisgyerek szereti az apró játékokat, amiket a zsebébe tud rejteni, vagy a gyerekszobában játszhat velük, esetleg ékszerként is hordhatja.
Sok kisgyerek, fiúk, lányok egyaránt szeretik a lego-t. Akik pedig nagyon kedvelik ezt a játékot, szívesen látnak a szobájukban e kedvenceikre emlékeztető egyéb tárgyakat is.
Készíts a gyereknek festett szörnyecske köveket, amelyeket aztán felhasználhat sok sok játékokhoz.
A kislányok legtöbbje szereti a légies tündéreket, balerinákat, hercegnőket. Készíts névnapi ajándékként kis balerina babákat.
Készíts egy sorozat sarok könyvjelzőt ajándékba. A díszítéstől függően kiváló ajándék gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Készíts névnapi ajándéknak pici műanyag helikopter a kisfiad barátjának, vagy rokon kisfiúnak, aki szereti a légi járműveket.
Készíts a gyereknek ajándékba egy olyan tornacipőt, amelyet a kedvenc mese figurája díszíti, a kedvenc színeiben pompázik.
Készíts a gyereknek apró kis süthető gyurma figurákat, amelyeket használhat például fénykép tartónak.
Készíts gyermekednek fogkefe tartót kedvenc mesefigurájával. Ajándékozd meg őt névnapja alkalmából egy kis aprósággal.
Fiúk, lányok egyaránt szeretik, ha a kis kincseiket, olyan tartókba, tárolókba pakolhatják, ami tükrözi az egyéniségüket.
Készíts kislányodnak süthető gyurma charmokkal díszített kitűzőt névnapjára, vagy csak úgy szórakozásból.
Ajándékozz gyermekednek kis színes papírtárcákat, amelybe elrejtheti a kincseit. Apró kavicsokat, matricákat, ezt azt.
A süthető gyurma nagyon hálás alapanyag ajándékok készítéséhez, díszítéshez. Bátran használjátok.
Ezek a kis hűtőmágnesek könnyedén elkészíthetők, és aztán mindenféle játékra alkalmasak, ezért igazán jó ajándékötletek.
Lehet, hogy csak vidám, és aranyos, de az is lehet, hogy valamire használni is tudod. Az ajándéknak nem kell feltétlen ésszerűnek lenni. Ez benne a szép.
Aranyos ajándék a sportkedvelőknek, vagy azoknak, akik szeretik a színes, érdekes meglepetéseket.
Az ajándékozás egy formája lehet az is, ha összeszeded mindazt, ami a kiválasztott dolog elkészítéséhez szükséges, és kis csomagban átadod, esetleg együtt el is készítitek.
Készíts apró kísérő ajándékot a szülinaposnak. Használj hozzá csipeszt és néhány szem cukorkát, csokit.
A blogban bemutatott képsor segít abban, hogy kerti szék készletet készíts a babaházba. Lépésről lépésre láthatod, hogy készül.
Miből készíthetünk egyszerűen drót székeket. A válasz meglepő, de szerintem szuper. Pezsgős dugót lefogó drót kupakból.
A gyerekek többsége nagyon szeret szívószállal inni. Ha a szívószál díszes, vidám, akkor még jobban kedvelik.
Hihetetlen, mi mindenre jó egy egyszerű ruhacsipesz. Többek között egy rakás állatfigurát, egyebeket készíthetsz belőle.
A gyerekek nagyon szeretnek játszani az anyagokkal. Élvezettel nézik, amint átalakul, formálódik a megolvasztott gyöngy, az elfolyó festék.
Készítsünk a gyereknek édes kis asztali rendezőket. Például ceruzatartót, dobozkákat. A sok sok apróságnak kellenek a vidám tartókák.
A gyerekek többsége szereti a kézműves tevékenységek bármelyikét. Ajándékozhatunk nekik sokféle apróságot, amiből saját fantáziájuk szerint alkothatnak.
Egy apróságot rengeteg módon felhasználhatsz, rengeteg változatban készíthetsz el, és sokféleképpen ajándékozhatsz meg vele másokat.
Aki szereti a Harry Potter sorozatot, az már sokszor találkozott a vajsör finom, édes hangzású nevével. Most el is készítheted magadnak, ha bekukkantasz a blogba.
Frissítsd fel, újítsd meg a törött zsírkréta készletet. Tündéri, formás, és színes ajándék krétákat “süthetsz” ki, egy kis fantáziával.

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!