Csempére fénykép

Ajándékozz csempére ragasztott fényképet, amelyet magad készítesz. Legyen ez a személyes ajándék a te meglepetésed.
Tetszik? Oszd meg!

fénykép csempére sajátkézzel

A csempére ragasztott fotó lehet poháralátét, vagy fali dísz. Ezt nem kell már keretezni, hisz önmagában egy kész dísztárgy. A polcaink dísze is lehet, vagy éppen papír nehezék.

Az elkészítése egyszerű decoupage technikával történik.

Ha lehet, akkor ne fotópapírra nyomtatott képet használjunk, hanem vékony nyomtatópapírra nyomtassuk ki a képet. Ha mégis fotópapírra van nyomtatva a kép, akkor mindenképpen matt felületű legyen.

A csempét tisztítsd le, majd kend át fehér festékkel. Ha sötét a csempe, akkor több réteg fehér festéket tegyél rá. Bár érdemes inkább világos csempét használni.

Kend át a megszáradt festékes felületet decoupage ragasztóval jó vastagon (hobbi boltokban tudod beszerezni). A nedves felületre tedd rá a fényképet, simítsd el úgy, hogy ne legyen alatta levegő. Ehhez használhatsz vonalzót, ha az ecset nem elég.

Ha teljesen rásimult a fénykép a felületre, akkor a fényképet is kend be alaposan, és egyenletesen decoupage ragasztóval. Száradás után eldöntheted, hogy teszel e még rá újabb felületet.

fényképes csempe otthon

Érdekes dolgot olvastam az egyik oldalon. Nem tudom, hogy működik e, de érdemes kipróbálni. Azt mondja az oldal, hogy a lapra nyomtatott (NEM FOTÓPAPÍRRA) képet fordítva kell a ragasztózott felületre tenni, majd többször átkenni ragasztóval,  és a száradás után szépen előtűnik a kép, de festmény hatású, mert egy kicsit elmosódottabb, nem olyan kontúros, mint a fénykép.

ajándék fotós csempe

csempe decoupage otthon

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Nászajándék ötletek

Nászajándék ötletek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A tobozok változatos, szép formája, tartós, kemény anyaga sokoldalú alapanyaggá teszi, hogy ajándékokat, lakásdekorációt készítsünk belőle.
Az esküvő különleges alkalom minden fiatal életében, aki először dönti el, hogy az életét összeköti a szeretett személlyel. Az ünnep éppen ezért jelentős, és emlékezetes.
A kövek vissza visszatérő elemek a kézműves alkotások sorában. Mert természetes, és sokoldalúan felhasználható anyagok.
A fényképek, és a hozzá fűzött üzenetek, minden nemnek, korosztálynak szép, és emlékekben gazdag ajándék elemek.
Készíts érdekes, 3D hatású képkeretet ajándékba. A képkeretbe helyezzél el olyan kivágott elemeket, amelyeket több rétegben ragasztasz a helyére.
Egy igazi nő mindig örül, ha virággal lepik meg. Ehhez pedig kell egy szép, önmagában is dekorációként szolgáló váza.
Saját magad, otthon készíthetsz látványos sziluett képeket a családodról, barátaidról, és egy ünnep alkalmával meglepheted a műveiddel őket.
A nászajándékok milyensége, és értéke ma már nem kapcsolódik szoros szokásrendszerhez, főleg, ha barátokról, munkatársakról van szó.
Kedves, és emlékezetes ajándék ötlet a házasodó ifjú pár számára egy róluk szóló kép, amelyet Te magad készítesz el.