Bross csokor ajándékba

Készíts brossokból csillogó csokrot a menyasszonynak. Lehet belőle egy emlékezetes ajándék, vagy akár maga a menyasszonyi csokor is.
Tetszik? Oszd meg!

Bross csokor ajándékba

A brossok összegyűjtése nem kis feladat. Jó, ha hónapokkal azelőtt nekiállsz,mint ahogy a csokornak el kel készülnie. Persze boltban is megvásárolhatod ezeket, de ha elmész a helyi bolhapiacra, second hand boltokban, akkor szép, és változatos darabokat tudsz összegyűjteni idővel. Persze nem csak brossokat használhatsz. Tehetsz bele szép, díszes gombokat, csat díszeket, régi medálokat is.

Ha összegyűltek a brossok, akkor szerezz be drótot, színes ragasztó szalagot, vastag, dróttal merevített szélű szatén szalagot, szép színes apró gyöngyöt, és dús virágú selyemvirágot, mint például a hortenzia. Használj drótvágót a csokor elkészítése során.

Most nézd meg lépésről lépésre, mit kell enned ahhoz, hogy elkészítsd a gyönyörű, egyedi ajándékodat:

Egyenként, minden darab brossra rögzíts szárat drótból. A drótok szárakat vond be a színes ragasztószalaggal. A végeket is, hogy ne karcoljanak.

Bross csokor

ajándék Bross csokor

Bross csokor nászajándék

ajándék készítés

Fogd a selyemvirágot, és egyenként tűzd bele szépen elrendezve a bross virágokat. Az összefogott szárakat tekerd szorosan körbe ragasztószalaggal.

bross csokor

ajándék ötletek

Fogj néhány hosszú drót darabot (hajlítsd a csokor köré egyenként, és így mérd ki, milyen hosszú darabokra van szükséged), és fűzd fel rá a gyöngyöket, majd hajlíts belőle íveket és egyenként tekerd körül a szárait ragasztó szalaggal. Így elkészülnek a gyöngy díszítő szálak. A kész darabokat illeszd körbe a csokor köré. Ezeket is ragaszd a csokor szárához a ragasztó szalaggal.

nászajándék ötletek

nászajándék

saját kézzel ajándék

menyasszonyi csokor otthon

Most következik a selyem szalag. Használj hosszú darabot, hogy szépen fodrozódjon a csokor körül. Az egyik oldalán kezdd el kihúzni a drótot úgy, hogy az egész erősen fodros legyen. Ezt tekerd a csokor köré úgy, hogy az összehúzott rész esősen fogja körbe a csokor szárát, a többi pedig fodrozza körbe a csokrot. Szépen rendezd el a brossok, és a selyemvirág körül. A kihúzott drót segítségével rögzíteni tudod a szárhoz a selyem szalagot. Ezt is tekerd körbe ragasztó szalaggal.

Végül tekerd szorosan körbe a selyem szalaggal a csokor szárát, és a selyemszalag végét ragaszd a szárhoz. A csokor szárára tehetsz kis díszt, ha szeretnél.

saját készítésű csokor

csokor készítés

ajándék készítés

brossok ajándékba

nászajándék ötlet

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Nászajándék ötletek

Nászajándék ötletek

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A tobozok változatos, szép formája, tartós, kemény anyaga sokoldalú alapanyaggá teszi, hogy ajándékokat, lakásdekorációt készítsünk belőle.
Az esküvő különleges alkalom minden fiatal életében, aki először dönti el, hogy az életét összeköti a szeretett személlyel. Az ünnep éppen ezért jelentős, és emlékezetes.
A kövek vissza visszatérő elemek a kézműves alkotások sorában. Mert természetes, és sokoldalúan felhasználható anyagok.
A fényképek, és a hozzá fűzött üzenetek, minden nemnek, korosztálynak szép, és emlékekben gazdag ajándék elemek.
Készíts érdekes, 3D hatású képkeretet ajándékba. A képkeretbe helyezzél el olyan kivágott elemeket, amelyeket több rétegben ragasztasz a helyére.
Egy igazi nő mindig örül, ha virággal lepik meg. Ehhez pedig kell egy szép, önmagában is dekorációként szolgáló váza.
Saját magad, otthon készíthetsz látványos sziluett képeket a családodról, barátaidról, és egy ünnep alkalmával meglepheted a műveiddel őket.
A nászajándékok milyensége, és értéke ma már nem kapcsolódik szoros szokásrendszerhez, főleg, ha barátokról, munkatársakról van szó.
Kedves, és emlékezetes ajándék ötlet a házasodó ifjú pár számára egy róluk szóló kép, amelyet Te magad készítesz el.