Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Mikulásra csoki nyalóka

Készíts az ünnepekre ajándék csoki nyalókát a szeretteidnek, barátaidnak. Ez a kifejezetten ünnepi darab mindenki szívét megdobogtatja.
Tetszik? Oszd meg!

Mikulásra csoki nyalóka

A képen látható szép, és fincsi nyalókákat te magad is könnyedén elkészítheted, ha beszerzed a hozzávalókat. Karácsonyi cukorka pálcák. Ezeket ma már egyre több helyen meg tudod vásárolni. Én minden évben a Kik-ben veszem meg. Ott nem darabos, hanem 6-os kiszerelésben árulják, több színösszeállítással. Az én kedvencem a klasszikus fehér-piros, de ha tejcsokival, vagy étcsokival készíted, akkor a színesebb összeállítás is jól illik a nyalókához.

Szükséged lesz még táblacsokira, színes díszítő cukorkákra, és persze a nyalka nyelére, ami lehet hurkapálca, vagy műanyag pálcika is.

Készíts elő a munkafelületre fóliát, amit vékonyan bekensz olajjal.

A cukorkákat főzőlap felett melegítsd át, amíg kézzel hajlíthatóak nem lesznek. Óvatosan dolgoz vele, mert amíg nem melegszik át, addig nagyon törékeny. A hajlítás után tedd őket az olajjal bekent előkészített fóliára, ahol már sorban állnak a pálcikák. Két oldalról nyomd a pálcikákhoz a fél szív formára hajlított pálcika párokat, és igyekezz a teljes felületüket a fóliához nyomni. Dolgozz viszonylag gyorsan, hogy a felmelegített cukorkáknak ne legyen idejük vissza keményedni.

mikulás nyalóka

Ha kész a keret, akkor gőz felett olvaszd meg a táblacsokikat. Tegyél egy egy kanál olajat a táblákhoz. Így könnyebben dolgozol velük. Ha a csoki teljesen felolvadt, és simára keverted, akkor öntsd a szív keretekbe a masszát.

Várj, míg kicsit hűl a csoki, de ne hagyd teljesen megdermedni. Ekkor szórd rá a díszítő cukorkákat, esetleg apróra vágott szárított gyümölcs darabokat.

Ha kész a nyalóka, várd meg amíg teljesen kihűl, óvatosan válaszd le az olajos fóliáról, majd töröld le az olajat, és csomagold, vagy díszítsd masnival a kész darabokat.

Jó munkát, vidám készülődést!
Tetszik? Oszd meg!

Mikulás

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Mikulás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Egy pöttyös, piros zokni szuper alapanyag lehet a nagy hasú Mikulás megformázásához, akinek a pocak mérete attól függ, mennyi rizzsel, vagy vattával töltöd meg:)
Ha még nem dobtál ki minden CD-t, amit nem tudsz már lejátszani, akkor tartsd meg, és használd fel egy helyes Mikulás zsák készítéséhez.
Mikulásra kisebb ajándékokkal mindig meglepjük a gyerekeket, de a felnőttek is örülnek az apró figyelmességeknek.
Mikulás alkalmával az édesség elmaradhatatlan kiegészítője minden meglepetés csomagnak, amit a hófehér szakállas, szánon érkező ott hagy.
A Mikulás többnyire zsákokba, vagy éppen össze vissza szórva hagyja ott az ajándékot a csizmák környékén. De lehet ezt másként is:)
Apró, mégis kedves ajándék egy kis nyalóka, amit felöltöztetsz rénszarvas jelmezbe. Ezzel megajándékozhatod az ismerőseidet.
Készíts a felnőtteknek Mikulásra ajándék evőeszköz díszt. Ezt aztán tudják használni az egész karácsonyi szezonban az ünnepi asztalok dekorálásához.
Készíts az ünnepekre ajándék csoki nyalókát a szeretteidnek, barátaidnak. Ez a kifejezetten ünnepi darab mindenki szívét megdobogtatja.
A csoki bármikor jó ajándék annak, aki kellően édesszájú. Erre mindig lehet építeni, ha a kellő minőségű, ízű desszertet, a megfelelő körítéssel ajándékozod.