Mikulás zsák másként

Ha még nem dobtál ki minden CD-t, amit nem tudsz már lejátszani, akkor tartsd meg, és használd fel egy helyes Mikulás zsák készítéséhez.
Tetszik? Oszd meg!

Mikulás ajándék

Készíts Mikulásra magad kis ajándékot, amit megtölthetsz édességekkel, ha pedig az édesség elfogy, akkor az ajándékod vidám dekorációként díszíti a lakást az ünnepek idején.

A képen látható Mikulás zsákocskának egy CD az alapja. Emellett szükséged lesz még piros, fekete, fehér, és egy pici barna filc anyagra, fehér horgoló fonalra, egy test színű dekor gumi ívre, fekete filcre, fehér hibajavító filcre, ragasztóra, tűre, és cérnára.

A képen a Mikulásnak szivacsos anyagból van a szakálla, kesztyűje, de a fehér filc tökéletesen megfelel az alkotáshoz.

Az öv szélét hibajavítóval rajzolták meg, de ha a fehér fonallal hímzed fel a díszcsíkot, akkor szebb, és igényesebb külsőt ölt a műved.

A CD-t mindkettő oldalról vond be piros filcanyaggal, amit úgy vághatsz ki, hogy magát a CD lemezt használod sablonnak. Ha tudsz varrógéppel varrni, akkor még szebb lesz a Miku zsák, ha ragasztó helyett úgy varrod meg a széleket.

A Miku elejére készíts el egy fél cm-el nagyobbra vágott fél körlapot, amire rögzíted az övet a fekete, a fehér, és a barna filc anyag felhasználásával, majd a hibajavító filccel pöttyözd be a szabad felületet. Ezt a kész darabot ragaszd, vagy varrd fel a filccel bevont CD elejére úgy, hogy hasa legyen a Mikunak.

Vágj ki még két fehér kesztyűt, és ezt is ragaszd a helyére.

Most már csak a Miku feje, és sapija van hátra. Ehhez kell egy kisebb körlap a dekorgumiból, erre pedig piros filcből a sapka, fehér filcből kivágva, és ragasztva a szakáll, a sapka pereme, és a bajusz, na meg a pici pompom a sapi végére. Végül egy apró dekorgumi körlapból ragassz orrot a Mikunak. A sapit is pöttyözd be a hibajavítóval.

Ha a ragasztó megszáradt, akkor megtöltheted a Mikulás hasát cukorral, csokival.

Jó munkát vidám Ünnepeket!

Tetszik? Oszd meg!

Mikulás

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Mikulás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Egy pöttyös, piros zokni szuper alapanyag lehet a nagy hasú Mikulás megformázásához, akinek a pocak mérete attól függ, mennyi rizzsel, vagy vattával töltöd meg:)
Ha még nem dobtál ki minden CD-t, amit nem tudsz már lejátszani, akkor tartsd meg, és használd fel egy helyes Mikulás zsák készítéséhez.
Mikulásra kisebb ajándékokkal mindig meglepjük a gyerekeket, de a felnőttek is örülnek az apró figyelmességeknek.
Mikulás alkalmával az édesség elmaradhatatlan kiegészítője minden meglepetés csomagnak, amit a hófehér szakállas, szánon érkező ott hagy.
A Mikulás többnyire zsákokba, vagy éppen össze vissza szórva hagyja ott az ajándékot a csizmák környékén. De lehet ezt másként is:)
Apró, mégis kedves ajándék egy kis nyalóka, amit felöltöztetsz rénszarvas jelmezbe. Ezzel megajándékozhatod az ismerőseidet.
Készíts a felnőtteknek Mikulásra ajándék evőeszköz díszt. Ezt aztán tudják használni az egész karácsonyi szezonban az ünnepi asztalok dekorálásához.
Készíts az ünnepekre ajándék csoki nyalókát a szeretteidnek, barátaidnak. Ez a kifejezetten ünnepi darab mindenki szívét megdobogtatja.
A csoki bármikor jó ajándék annak, aki kellően édesszájú. Erre mindig lehet építeni, ha a kellő minőségű, ízű desszertet, a megfelelő körítéssel ajándékozod.