Kéz festett ajándék pohár

Mikulásra kisebb ajándékokkal mindig meglepjük a gyerekeket, de a felnőttek is örülnek az apró figyelmességeknek.
Tetszik? Oszd meg!

Kéz festett ajándék pohár

Készíts Mikulás napi meglepetést saját kézzel, saját kézlenyomattal az ismerőseidnek, családtagjaidnak. Aranyos ötlet erre az üvegpohárra nyomott, ujjakból formázott hóember csapat.

Az üvegpohárra mindenképpen üvegfestéket használj. Így tartós ajándék lesz az alkotásodból.

Az üvegfesték mindaddig lemosható, amíg meg nem szárad. Így bátran bekenheted vele a kezed, utána pedig meg tudod azt tisztítani.

Nyomj ki a tubusból annyi festéket, hogy teljesen elfedje a kezedet, de ne follyon le róla. Tedd bele az alaposan megtisztított, zsírmentes felületű üvegpoharat a tenyeredbe, majd hajlítsd be az ujjaidat úgy, hogy az ujjpercek jól látható nyomot hagyjanak az üvegpohár oldalán. Ha nem sikerült, elcsúszott, akkor mosd le, és készíts új lenyomatot.

A poharat szájával lefelé ordítva hagyd teljesen megszáradni a festéket. Ez az üvegfesték esetében akár több óra is lehet.

A megszáradt alapra fekete festékkel fesd meg minden hóember kalapját, szén szemeit, száját, a gombokat a ruháján. Narancs festékkel helyezd el a répa orrokat, majd fess színes sálat, gally kezeket a kis figuráknak.

Amikor átadod az ajándékot, esetleg rétegenként tehetsz bele forrócsoki elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (egy réteg forró csoki por, egy réteg tejpor, egy réteg pillecukor, egy réteg színes dekor cukor) Ezután celofánba, masnival átkötve készítsd el az ajándékcsomagodat.


Jó munkát, vidám készülődést!

Tetszik? Oszd meg!

Mikulás

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Mikulás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Egy pöttyös, piros zokni szuper alapanyag lehet a nagy hasú Mikulás megformázásához, akinek a pocak mérete attól függ, mennyi rizzsel, vagy vattával töltöd meg:)
Ha még nem dobtál ki minden CD-t, amit nem tudsz már lejátszani, akkor tartsd meg, és használd fel egy helyes Mikulás zsák készítéséhez.
Mikulásra kisebb ajándékokkal mindig meglepjük a gyerekeket, de a felnőttek is örülnek az apró figyelmességeknek.
Mikulás alkalmával az édesség elmaradhatatlan kiegészítője minden meglepetés csomagnak, amit a hófehér szakállas, szánon érkező ott hagy.
A Mikulás többnyire zsákokba, vagy éppen össze vissza szórva hagyja ott az ajándékot a csizmák környékén. De lehet ezt másként is:)
Apró, mégis kedves ajándék egy kis nyalóka, amit felöltöztetsz rénszarvas jelmezbe. Ezzel megajándékozhatod az ismerőseidet.
Készíts a felnőtteknek Mikulásra ajándék evőeszköz díszt. Ezt aztán tudják használni az egész karácsonyi szezonban az ünnepi asztalok dekorálásához.
Készíts az ünnepekre ajándék csoki nyalókát a szeretteidnek, barátaidnak. Ez a kifejezetten ünnepi darab mindenki szívét megdobogtatja.
A csoki bármikor jó ajándék annak, aki kellően édesszájú. Erre mindig lehet építeni, ha a kellő minőségű, ízű desszertet, a megfelelő körítéssel ajándékozod.