Cukorlábú kismanó

Az ötletes ajándékok mindig levesznek a lábamról. Ez a kis cukorlábú manóbaba is tündéri szerintem. Ráadásul a lába hosszától függően egész más lehet minden darab.
Tetszik? Oszd meg!

manó mikulásra

Sajnos nincs hozzá sablonom, de a képek alapján jól látható, hogy készül el a baba.

1-Készítsük el rózsaszín kartonból a manó részeit. Vágjuk ki a fejet, az orrot, a füleket, a nyakat, és a kezeket. Készítsünk elő apró, mozgó szemeket.

2-Készítsük el megfelelő színű kartonból a ruhát, és a testet. Zöld sapka, fehér sapkaprém, piros hópehely a sapkára (ez lehet matrica is), Ruhaujj prém, zöld csizma, csizmaprém, piros kantáros nadrág kantáros eleje, sima hátulja, és a zöld testből manónként kettő, a nyakprémből manónként egy.

3- Készítsük el a manó kezeit, lábait. A kéz, és a láb is egy csíkból készül, aminek a közepén nincs cukor. Celofánból, vagy nylonzacskóból vágjunk ki megfelelő méretű (attól függ, mekkora átmérőjű cukrot teszünk bele) csíkot, amit celluxal összeragasztunk a hossza mentén, így létrehozva egy zacskó csövet, amibe a cukrokat tesszük. Ügyeljünk arra, hogy miután feltöltöttük cukorral, a kezeknél legyen a közepén elég hely arra, hogy a test elejét, és hátulját ráragasszuk, a végeken pedig maradjon 7-8 miliméter szabad hely, amelyre a kezeket, és a prém szegélyt felragasszuk. A lábaknál is hasonló módon hagyjunk szabad részeket. Itt a térdnél is kihagyhatunk egy cukorkányi részt, amit celluxal rögzítünk. Így még jobban néz ki.

Ha mindent elkészítettünk, állítsuk össze a manót. Én használnák kapcsozó gépet is, mert így stabilabban rögzíthető a testhet a cukor kar, és a kar végéhez a kéz, éppen így a lábaknál is.

A nadrágon, és a sapkán a fehér díszvarrásokat fehér zsírkrétával, vagy akár hibajavító tollal is elkészíthetjük.

mikulás manók

karácsonyi manók

manó készítés

manó ajándékba

cukor manó

manó cukorlábbal

Jó munkát, vidám időtöltést!
Tetszik? Oszd meg!

Mikulás

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Mikulás

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Egy pöttyös, piros zokni szuper alapanyag lehet a nagy hasú Mikulás megformázásához, akinek a pocak mérete attól függ, mennyi rizzsel, vagy vattával töltöd meg:)
Ha még nem dobtál ki minden CD-t, amit nem tudsz már lejátszani, akkor tartsd meg, és használd fel egy helyes Mikulás zsák készítéséhez.
Mikulásra kisebb ajándékokkal mindig meglepjük a gyerekeket, de a felnőttek is örülnek az apró figyelmességeknek.
Mikulás alkalmával az édesség elmaradhatatlan kiegészítője minden meglepetés csomagnak, amit a hófehér szakállas, szánon érkező ott hagy.
A Mikulás többnyire zsákokba, vagy éppen össze vissza szórva hagyja ott az ajándékot a csizmák környékén. De lehet ezt másként is:)
Apró, mégis kedves ajándék egy kis nyalóka, amit felöltöztetsz rénszarvas jelmezbe. Ezzel megajándékozhatod az ismerőseidet.
Készíts a felnőtteknek Mikulásra ajándék evőeszköz díszt. Ezt aztán tudják használni az egész karácsonyi szezonban az ünnepi asztalok dekorálásához.
Készíts az ünnepekre ajándék csoki nyalókát a szeretteidnek, barátaidnak. Ez a kifejezetten ünnepi darab mindenki szívét megdobogtatja.
A csoki bármikor jó ajándék annak, aki kellően édesszájú. Erre mindig lehet építeni, ha a kellő minőségű, ízű desszertet, a megfelelő körítéssel ajándékozod.