Mikulás

100+ elem - Mikulás ajándék ötletek. Otthon elkészíthető és interneten megrendelhető ajándék ötletek Mikulásra!

Tetszik? Oszd meg!

A piros palástban, püspöksüvegben és pásztorbottal ajándékokat osztó Mikulás, alias Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje. Ez tény. December 5. ... tovább

... este pucold jól ki a csizmákat, téli bakancsodat, és tedd ki az ablakba, mert éjjel, vagy december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, néha a felnőtteket is, és ha az elmúlt évben jól viselkedtél, ajándékot kapsz. Ám, ha rosszalkodtál sokat, akkor a jó Mikulás a csoki mellé virgácsot is tesz, mert ezzel figyelmeztet, hogy illene megjavulnod.Azt, hogy kinek mit jelent a Mikulás, a család, a szülők nevelgetik a gyermekeikbe. Való igaz, hogy a régi hagyományok, és legenda szerint Miklós püspök egy jóságos, és segítőkész egyházi ember volt, akinek egy elhíresült jócselekedete indította el a Mikulás kultuszt. De vajon véletlen e, hogy minden nemzet életében, és történelmében fellelhető a Mikulás alakja, mindössze más más névvel nevezik, más ruhába öltöztetik, és néhány nap eltéréssel más időpontban várják a gyerekek. A lényege mégis ugyanaz. Varázslat, csoda, a hétköznapok megszínezése, a karácsonyi várakozás felfokozott hangulatába gyönyörűen illeszkedő vidám, önzetlen szeretet.Jöhet a Mikulás a mennyből, lehetnek angyali kísérői, és virgácsot, szenet osztogató krampuszai, vagy érkezhet repülő szánnal, amelyet Rudolf, Fürge, Sármos, Talpas, Kerge, Csámpás, Torkos, Bátor és Szélvész húz vágtázva az égbolton át. Kereshetjük az ajándékokat az űrben keringő, kidobott, szomorú, új gazdára váró játékok között, vagy gyárthatják őket apró manók az északi sarkon levő titkos Mikulás városban. Higgyünk bár mást és mást, csak vágyjunk a csodában. A gyermekek számára addig létezik a Mikulás, amíg hinni szeretnének a létezésében. És addig valóban eljön, és szétdobálja a szaloncukrot, csokikat, megissza a tejet, amit kiteszel neki, és eszeget a csokis sütiből, amit készítettél. Ajándékot is ad, és elolvassa a leveleidet, amelyeket az északi szél sodor hozzá, vagy a kályha füstje viszi el neki.Csodák márpedig vannak, hisz annyi minden nem ismerünk még.

Ajándék ötleteink

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok

Egy pöttyös, piros zokni szuper alapanyag lehet a nagy hasú Mikulás megformázásához, akinek a pocak mérete attól függ, mennyi rizzsel, vagy vattával töltöd meg:)
Ha még nem dobtál ki minden CD-t, amit nem tudsz már lejátszani, akkor tartsd meg, és használd fel egy helyes Mikulás zsák készítéséhez.
Mikulásra kisebb ajándékokkal mindig meglepjük a gyerekeket, de a felnőttek is örülnek az apró figyelmességeknek.
Mikulás alkalmával az édesség elmaradhatatlan kiegészítője minden meglepetés csomagnak, amit a hófehér szakállas, szánon érkező ott hagy.
A Mikulás többnyire zsákokba, vagy éppen össze vissza szórva hagyja ott az ajándékot a csizmák környékén. De lehet ezt másként is:)
Apró, mégis kedves ajándék egy kis nyalóka, amit felöltöztetsz rénszarvas jelmezbe. Ezzel megajándékozhatod az ismerőseidet.
Készíts a felnőtteknek Mikulásra ajándék evőeszköz díszt. Ezt aztán tudják használni az egész karácsonyi szezonban az ünnepi asztalok dekorálásához.
Készíts az ünnepekre ajándék csoki nyalókát a szeretteidnek, barátaidnak. Ez a kifejezetten ünnepi darab mindenki szívét megdobogtatja.
A csoki bármikor jó ajándék annak, aki kellően édesszájú. Erre mindig lehet építeni, ha a kellő minőségű, ízű desszertet, a megfelelő körítéssel ajándékozod.
Készülj te magad is a Mikulás ünnepére. Dió, mogyoró, csoki helyett lepd meg a családodat, barátaidat kis rénszarvasnak álcázott cukorka rudakkal.
A rágógumi nyaklánc igazi édességből készült mikulás ajándék, amelyet kapni, és adni is jó, és elkészíteni se nehéz.
Építs az ajándéknak szánt csokikból, cukrokból vonatot, vagy egy egész szerelvényt, és így add át a Mikulásnak a meglepetésedet.
Sokszor éppen elég, ha az ajándékodat az alkalomhoz megfelelő csomagolásba rejted, és máris emeled a végeredmény érzelmi értékét.
A csokicsomag mellé készíts saját kézzel apró ajándékot, amit a csizma rejt. És nem feltétlen virgácsra gondoltam.
A karácsony, a Mikulás színei ma is főként a piros. Az ajándékozásban is bátran használjuk ezt a színt akár kombinálva, akár önállóan.
Az ötletes ajándékok mindig levesznek a lábamról. Ez a kis cukorlábú manóbaba is tündéri szerintem. Ráadásul a lába hosszától függően egész más lehet minden darab.
A Mikulás ajándékoz cukrot, diót, mogyorót. Dobjuk fel egy kicsit ezeket a fincsi csonthéjasokat. Persze, lehet, hogy ezután már nem lesz kedve megenni senkinek, de sebaj.
A Mikulás csomagot készíthetjük kicsit másként. Nem feltétlen kell zacskót venni, és abban elrejteni a finomságokat.
Készíts Mikulás ajándékot. A forró csoki hozzávalókat csomagold be stílusosan, és akkor bárkit megajándékozhatsz a kis csomagokkal.
Készítsünk Mikulásra csoki csomagot, és ajándékozzuk meg vele a családunkat, a gyerekeket, vagy akár munkatársainkat.
Ha beszerzünk egy csomag karácsonyi cukorkát, azokat is fel tudjuk öltöztetni különböző állatfigurákkal.
Már többször szembesültem azzal, hogy néha a legegyszerűbb ötletek a legjobbak, legérdekesebbek.
Apró Mikulás ajándékok készítése időnként fejtörést okoz. Nem kell feltétlen ünnepi csomagolású édességet beszereznünk. Magunk is elkészíthetjük azt.
Ha magad akarod elkészíteni a Mikulás által hozott csokik csomagolását, akkor nézd meg ezt a bejegyzést.
A Mikulás sok sok csokit hoz zsákocskában, ebben-abban rejtve el a finomságokat. Nos, ez a szánkó nem elrejt, inkább megmutat. Próbáld ki Te is.
Ez a Mikulás tündéri, és nem is olyan bonyolult. Azt nem állítom, hogy könnyű megenni, hiszen kinek van kedve szétszedni egy Mikulást, de az biztos, hogy jól mutat az asztalon.
Egy kis fantáziával a legegyszerűbb módszerekkel, néhány perc alatt édes kis meglepetések készíthetőek. Nézd csak!

© 2007-2018 ajandekkatalogus.hu Minden jog fenntartva!

Felhasználási feltételek Impresszum Adatkezelési tájékoztató Belépés partnereinknek

Szeretnél megjelenni nálunk termékeiddel? Legyél a partnerünk!