Ujjfestett családfa

Tündéri, és emlékezetes ajándékötlet keresztelőre a babának egy általad festett családfa, amelyen megismerkedhet a családja eredetével.
Tetszik? Oszd meg!

keresztelő ajándék ötlet családfa

Beszélj a családod tagjaival, kérdezd meg a rokonokat, és rajzold meg, majd az ágas bogas fára az ujjad lenyomatával készítsd el a személyeket jelképező kis leveleket. Írd minden levélke fölé, kit jelképez.

A kép természetesen csak egy illusztráció, hiszen mindenki családja más más terjedelmű, és ki tudja, hány generációra tudunk visszamenni. Ám, ha elkészítjük ezt a kis ajándékot, azzal elindíthatunk egy közös utat a családban, és segítségül hívhatjuk a testvéreket, unokatestvéreket, közeli, távoli rokonokat. Gyűjtsék össze, ki kit ismert, ki mit hallott a saját szüleitől, nagyszüleitől, ki kerülhet még fel a kisebb - nagyobb terjedelmű családfára.

Szép ajándék egy családfa, és segít megőrizni a gyermeknek a gyökereket, az emlékeket. A fa maga csak egy megjelenítése annak, mi minden volt már a kisbaba születése előtt. Hogy jutottak el a szálak éppen az ő fogantatásához.

A családfa mellé összegyűjtheted a nevekhez tartozó családi történeteket is, amelyek gyönyörű kiegészítői lehetnek az ajándékodnak. Ez az ajándék soha nincs készen, hiszen akár folyamatosan bővítheted. Ezzel a meglepetéssel az egész családnak örömet szerezhetsz, és ki tudja még, hova vezethet a keresgélés, emlékezés.

Kezdj neki a saját családfátok elkészítéséhez, és lepd meg vele a babát, és az egész családodat!


Jó munkát, vidám beszélgetéseket, és emlékezést!
Tetszik? Oszd meg!

Keresztelő ajándékok

Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...

Keresztelő ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A keresztelő csodálatos esemény egy kisbaba életében. Amikor egy felsőbb hatalom figyelmébe ajánljuk, és ezzel a közösség tagjává avatjuk őt.
A fontos alkalmakról mindannyian szeretünk megőrizni apró emlékeket, az eseményre utaló tárgyakat. Egy kisgyereknek pedig később ezek különös értéket jelenthetnek.
Ahogy egy múzeumban, egy kiállításon, vagy éppen egyéb esemény helyszínén vendégkönyvet adnak a kezedbe, elkészítheted a saját ünnepetek vendégkönyvét is ajándékba.
Készíts az apróságnak Keresztelőjére maradandó ajándékot, amely megőrzi a picinek a baba kor emlékét.
A baba érkezésére, illetve keresztelőjére az emlék ajándékok mellett a másik gyakori ajándék a mindennapi használati tárgyak ajándékozása.
Tündéri, és emlékezetes ajándékötlet keresztelőre a babának egy általad festett családfa, amelyen megismerkedhet a családja eredetével.
A Keresztelő egy emlékezetes nap a kisbaba életében. Szeretnénk olyan ajándékkal meglepni, amely állandó, és vele marad.
A decoupage, vagyis szalvéta technika egy nagyon hálás kézműves technika. Olyan alkotásokat hozhatsz vele létre, amivel magadat is megleped.
Készíts sok apró darabból álló süti tortát, és lepd meg vele az ünnepre készülő családot. A muffinok kifejezetten jó alapanyagok a több darabból álló torta elkészítéséhez.