Gömb dísz üzenetekkel

A keresztelő csodálatos esemény egy kisbaba életében. Amikor egy felsőbb hatalom figyelmébe ajánljuk, és ezzel a közösség tagjává avatjuk őt.
Tetszik? Oszd meg!

Gömb dísz üzenetekkel

A keresztelő alkalmával szeretnénk megajándékozni a kisbabát valami igazán tartóssal, emlékezetessel. Nem kell ennek az ajándéknak feltétlen nagy anyagi értékűnek lenni. Inkább a mondanivalója, a tartalmassága által váljon egy életen át fontossá.

A gömbbe rejtett üzenetek télen, nyáron kedves, szép ajándékok az apróságnak. A gömb már önmagában a Karácsonyhoz, Jézus születéséhez kötődő képeket hordoz. A kis üveg mindezek mellett szépen, igényesen díszíthető, kisfiúnak, kislánynak egyaránt.

A gömböt pedig megtölthetjük a magunk jókívánságaival, vagy összegyűjthetjük benne mindazt, amit a család üzen, kíván, ajándékba szán a megkeresztelt babának.

Az ajándékunk elkészítéséhez szükségünk lesz egy üveg gömbre, szalagokra, egy apró keresztre, és ha szeretnénk egyéb díszeket rá, akkor esetleg angyalkára, vagy bármi másra, ami a fantáziánk, ízlésünk szerint illik a kis ajándékra.

Papír csíkokra szép, formás betűkkel írjuk fel mindazt, amit kívánunk a babának. A csíkokat szorosan csavarjuk fel. Ahogy elengedjük a kis papír csigákat, ezek lazán feltekerve maradnak, így töltve ki a gömböt.

A gömbre kössük rá a szalagokat, a kis keresztet, és a többi díszt.

Ha elkészültünk az ajándékunkkal, akkor már csak az ajándékozás van hátra a nagy napon.

A díszünk lehet egy örök darab a karácsonyfán, vagy bele kerülhet az emlék dobozba, emlék fiókba, hogy minden alkalommal örömet okozzon, amikor a későbbi években az egyre növekvő gyermek előveszi, és elolvassa a neki szánt kívánságokat, biztató szavakat, idézeteket.

Jó munkát, boldog ajándékozást!

Tetszik? Oszd meg!

Keresztelő ajándékok

Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...

Keresztelő ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A keresztelő csodálatos esemény egy kisbaba életében. Amikor egy felsőbb hatalom figyelmébe ajánljuk, és ezzel a közösség tagjává avatjuk őt.
A fontos alkalmakról mindannyian szeretünk megőrizni apró emlékeket, az eseményre utaló tárgyakat. Egy kisgyereknek pedig később ezek különös értéket jelenthetnek.
Ahogy egy múzeumban, egy kiállításon, vagy éppen egyéb esemény helyszínén vendégkönyvet adnak a kezedbe, elkészítheted a saját ünnepetek vendégkönyvét is ajándékba.
Készíts az apróságnak Keresztelőjére maradandó ajándékot, amely megőrzi a picinek a baba kor emlékét.
A baba érkezésére, illetve keresztelőjére az emlék ajándékok mellett a másik gyakori ajándék a mindennapi használati tárgyak ajándékozása.
Tündéri, és emlékezetes ajándékötlet keresztelőre a babának egy általad festett családfa, amelyen megismerkedhet a családja eredetével.
A Keresztelő egy emlékezetes nap a kisbaba életében. Szeretnénk olyan ajándékkal meglepni, amely állandó, és vele marad.
A decoupage, vagyis szalvéta technika egy nagyon hálás kézműves technika. Olyan alkotásokat hozhatsz vele létre, amivel magadat is megleped.
Készíts sok apró darabból álló süti tortát, és lepd meg vele az ünnepre készülő családot. A muffinok kifejezetten jó alapanyagok a több darabból álló torta elkészítéséhez.