Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Decoupage szék ajándékba

A decoupage, vagyis szalvéta technika egy nagyon hálás kézműves technika. Olyan alkotásokat hozhatsz vele létre, amivel magadat is megleped.
Tetszik? Oszd meg!

decoupage szék

A decoupage technika segítségével egyszerű ajándék ötletből is különleges meglepetést varázsolhatsz. Például keresztelőre készíthetsz egy kis ajándék széket az apróságnak, amelyen a szobácskája dísze, ha pedig majd elkezd játszani, rajzolgatni, akkor az egyik legtöbbet használt, kedvenc kis bútordarab lesz.

Készíthetsz hozzá kiegészítőket is, például néhány fogast, dobozokat.

Akár egy etető széket is feldíszíthetsz, vagy készíthetsz egy kis gyerek hintaszéket az apróságnak.

decoupage vállfa

szalvétatachnikás etetőszék

hintaszék szalvéta technikával

Szerezd be az alap széket, bútordarabot. Tisztítsd le alaposan a kezelni kívánt felületet, majd gondoskodj arról, hogy elég világos legyen a decoupage-olni kívánt terület. Ez azért fontos, mert a szalvéta technikához mindig csak a szalvéta legfelső, színes rétegét használod, ez pedig nagyon vékony, így ha sötét színű felületre dolgozod rá, nem jönnek ki a minták. Tehát fesd a felületet fehérre, vagy valamilyen szép világos alapszínűre. Erre most már tudsz dolgozni.

Mielőtt felragasztod a szalvétát, mindig tervezd meg a munkádat. Melyik részt milyen mintával szeretnéd bevonni, mert később már nem tudod eltávolítani sérülés nélkül a szalvéta darabokat.

Kend be a felületet decoupage ragasztóval, majd a szalvéta legfelső, színes rétegét óvatosan fektesd rá a ragasztó területre. Ezt követően óvatos, de határozott mozdulatokkal kend át a szalvéta felületét újabb ragasztóréteggel. Mindig ecsettel dolgoz. A szalvéta felülete teljesen feküdjön rá a kezelt felületre, és minden milliméterre kerüljön ragasztóréteg.

Ha megszáradt, akkor már teljesen áttetsző lesz a ragasztó, ne aggódj.

szalvéta technika decoupage

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Keresztelő ajándékok

Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...

Keresztelő ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A keresztelő csodálatos esemény egy kisbaba életében. Amikor egy felsőbb hatalom figyelmébe ajánljuk, és ezzel a közösség tagjává avatjuk őt.
A fontos alkalmakról mindannyian szeretünk megőrizni apró emlékeket, az eseményre utaló tárgyakat. Egy kisgyereknek pedig később ezek különös értéket jelenthetnek.
Ahogy egy múzeumban, egy kiállításon, vagy éppen egyéb esemény helyszínén vendégkönyvet adnak a kezedbe, elkészítheted a saját ünnepetek vendégkönyvét is ajándékba.
Készíts az apróságnak Keresztelőjére maradandó ajándékot, amely megőrzi a picinek a baba kor emlékét.
A baba érkezésére, illetve keresztelőjére az emlék ajándékok mellett a másik gyakori ajándék a mindennapi használati tárgyak ajándékozása.
Tündéri, és emlékezetes ajándékötlet keresztelőre a babának egy általad festett családfa, amelyen megismerkedhet a családja eredetével.
A Keresztelő egy emlékezetes nap a kisbaba életében. Szeretnénk olyan ajándékkal meglepni, amely állandó, és vele marad.
A decoupage, vagyis szalvéta technika egy nagyon hálás kézműves technika. Olyan alkotásokat hozhatsz vele létre, amivel magadat is megleped.
Készíts sok apró darabból álló süti tortát, és lepd meg vele az ünnepre készülő családot. A muffinok kifejezetten jó alapanyagok a több darabból álló torta elkészítéséhez.