Babaruha csokor Keresztelőre

A baba érkezésére, illetve keresztelőjére az emlék ajándékok mellett a másik gyakori ajándék a mindennapi használati tárgyak ajándékozása.
Tetszik? Oszd meg!

babaruha csokor

Amikor megérkezik a baba a családba, vagy a keresztelőjére készülődnek, minden rokon, ismerős igyekszik szép ajándékokkal meglepni őt, és a szülőket.

Ha úgy gondolod, hogy a mindennapokban használt dolgokkal szeretnéd meglepni a családot, mint a babaruhák, pelenka, egyéb kötelező babafelszerelések, akkor azt mindenképpen úgy csomagold, formázd, hogy ajándékká, meglepetéssé váljon.

Apró zoknikból, hangedlikből, bodykból helyes kis csokrot tudsz készíteni, amelyet aztán akár szalagokkal, akár kis játékokkal cumival, rágókával, miegymással tűzdelhetsz még tele.

babaruha csokor csomagolás

Maga a csokor csomagolás lehet ajándékcsomagoló papír, de például ez is készülhet felhasználható anyagból, úgy mint pelenka, babakifogó törölköző, kis nyári pokróc.

A zoknikat, bodykat, stb elcsúsztatott henger formába csavard fel egyenként. Szalaggal kösd át, hogy megtartsa a formáját. A közepébe szúrj művirág szárat, vagy egyszerű hurkapálcát. Ezután igazítsd meg a sziromformát úgy, hogy leginkább hasonlítson egy szál virágra.

Készítsd el az összes kisruhát így, egy egy szál virágnak.

Ha vannak egyéb apróságok, akkor azokat is egyenként tűzd virágszárra, és díszítsd masnival, szalaggal.

Ezután a csomagolónak használt papírt, vagy baba textilt hajtogasd a képen kátható módon tölcsér formára, és helyezd el benne a “virág”szálakat.

Végül fogd össze, és szalaggal kösd át a kész csokrot.

babaruha csokor otthon

Használj bátran színeket. Ezek mindenképpen a baba neméhez illeszkedjenek.


Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Keresztelő ajándékok

Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...

Keresztelő ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A keresztelő csodálatos esemény egy kisbaba életében. Amikor egy felsőbb hatalom figyelmébe ajánljuk, és ezzel a közösség tagjává avatjuk őt.
A fontos alkalmakról mindannyian szeretünk megőrizni apró emlékeket, az eseményre utaló tárgyakat. Egy kisgyereknek pedig később ezek különös értéket jelenthetnek.
Ahogy egy múzeumban, egy kiállításon, vagy éppen egyéb esemény helyszínén vendégkönyvet adnak a kezedbe, elkészítheted a saját ünnepetek vendégkönyvét is ajándékba.
Készíts az apróságnak Keresztelőjére maradandó ajándékot, amely megőrzi a picinek a baba kor emlékét.
A baba érkezésére, illetve keresztelőjére az emlék ajándékok mellett a másik gyakori ajándék a mindennapi használati tárgyak ajándékozása.
Tündéri, és emlékezetes ajándékötlet keresztelőre a babának egy általad festett családfa, amelyen megismerkedhet a családja eredetével.
A Keresztelő egy emlékezetes nap a kisbaba életében. Szeretnénk olyan ajándékkal meglepni, amely állandó, és vele marad.
A decoupage, vagyis szalvéta technika egy nagyon hálás kézműves technika. Olyan alkotásokat hozhatsz vele létre, amivel magadat is megleped.
Készíts sok apró darabból álló süti tortát, és lepd meg vele az ünnepre készülő családot. A muffinok kifejezetten jó alapanyagok a több darabból álló torta elkészítéséhez.