Üvegbe rejtett szentelt víz

A fontos alkalmakról mindannyian szeretünk megőrizni apró emlékeket, az eseményre utaló tárgyakat. Egy kisgyereknek pedig később ezek különös értéket jelenthetnek.
Tetszik? Oszd meg!

Üvegbe rejtett szentelt víz

Szinte minden szülő elteszi a keresztelő ruhácskát, a kendőt, amivel a szentelt vizet leitatják a baba fejecskéjéről, vagy a gyertyát, amely lángja a keresztelő alkalmával lobogott az oltáron.

Miért ne tehetnénk meg, hogy magából a szentelt vízből teszünk apró fiolába néhány cseppnyit, majd ezt ajándékozzuk a kisbabának, és a szüleinek a nagy napon.

Beszéld meg a lelkésszel, hogy töltse meg az üvegcsét, amelyet elviszel neki.

Szerezz be egy kis ezüst, vagy üveg keresztet, vásárolj egy darabka szép szalagot.

Készíts apró üdvözlő kártyát, és írd rá a keresztelő napjának dátumát egy bibliai idézettel, amely a kisbabának útmutatásként szolgál a jövőben.

Mindezt megteheted akár úgy is, hogy több üvegcsét töltetsz meg szentelt vízzel, és megajándékozod az egész családot. Készítesz egy kis, kereszttel, szalaggal díszített üvegcsét az édesanyának, egyet az édesapának, testvéreknek, nagyszülőknek. Mindenkinek személyre szóló bibliai idézetet írsz az üvegcséje üdvözlőlapjára. Így még emlékezetesebbé, még szebbé varázsolod az ajándékoddal a keresztelő napját.

Jó munkát, vidám készülődést

Tetszik? Oszd meg!

Keresztelő ajándékok

Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...

Keresztelő ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A keresztelő csodálatos esemény egy kisbaba életében. Amikor egy felsőbb hatalom figyelmébe ajánljuk, és ezzel a közösség tagjává avatjuk őt.
A fontos alkalmakról mindannyian szeretünk megőrizni apró emlékeket, az eseményre utaló tárgyakat. Egy kisgyereknek pedig később ezek különös értéket jelenthetnek.
Ahogy egy múzeumban, egy kiállításon, vagy éppen egyéb esemény helyszínén vendégkönyvet adnak a kezedbe, elkészítheted a saját ünnepetek vendégkönyvét is ajándékba.
Készíts az apróságnak Keresztelőjére maradandó ajándékot, amely megőrzi a picinek a baba kor emlékét.
A baba érkezésére, illetve keresztelőjére az emlék ajándékok mellett a másik gyakori ajándék a mindennapi használati tárgyak ajándékozása.
Tündéri, és emlékezetes ajándékötlet keresztelőre a babának egy általad festett családfa, amelyen megismerkedhet a családja eredetével.
A Keresztelő egy emlékezetes nap a kisbaba életében. Szeretnénk olyan ajándékkal meglepni, amely állandó, és vele marad.
A decoupage, vagyis szalvéta technika egy nagyon hálás kézműves technika. Olyan alkotásokat hozhatsz vele létre, amivel magadat is megleped.
Készíts sok apró darabból álló süti tortát, és lepd meg vele az ünnepre készülő családot. A muffinok kifejezetten jó alapanyagok a több darabból álló torta elkészítéséhez.