Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Marcipán rolád

A marcipán sokak kedvenc édessége. Aki szereti, az nagyon oda van érte. Nos, neki nagy örömet okozol ezzel a fincsi édességgel.
Tetszik? Oszd meg!

csokis marcipán

Marcipán rolád

300 g marcipán
100 g magas kakaó tartalmú csokoládé
100 g fehér csokoládé

Egy sodrófa vékonyra kinyújtod a marcipánt (kb 20 x 30 cm felületűre) . Ha fólián, vagy sütőpapíron dolgozol, és a tetejére is teszel egy réteget, akkor könnyebben boldogulsz.

Felolvasztod, és simára kevered a csokoládét gőz fölött. Tegyél bele egy kanál növényi olajat. Így könnyebben boldogulsz vele. Rákened a marcipánra a csokit, majd, miután kihűlt, óvatosan feltekered rolád formájúra.

Felolvasztod a fehér csoki, és lassan, óvatosan leöntöd vele a roládot, miközben egy esettel borzassá teszed a felületét. Díszítheted piros cukor reszelékkel, vagy csoki reszelékkel, esetleg kókusszal.

Miután kihűltek a csokik teljesen, már szeletelheted, és tálalhatod is. Készíthetsz különböző színkombinációkat, ha ízesített marcipánnal dolgozol, és a fehér csokit teszed belülre, tejcsokival, vagy fekete csokival öntöd le. Így a tálcán is izgalmasabban néz ki.

Jó munkát, vidám készülődést!

Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi sütemények

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
Az otthonunk kényelmét szolgáló kisgépek, háztartási eszközök nem csak a megajándékozottnak, de sokszor az egész családn...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....

Karácsonyi sütemények

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Aki szereti a zselés szaloncukrot, a gumicukrot, annak izgalmas lehet kipróbálni, otthon elkészíteni ez a fincsi édességet.
A habcsókot gyermekkorunkból sokan ismerjük, és még ma is lehet kapni a boltokban hasonló édességet. Dobjuk fel kicsit a klasszikus receptet.
Habár nem hazánk karácsonyi édessége a cukorpálca, de ma már minden kisgyerek ismeri a mesékből, sőt talán a Mikulás zsákjából is. Ha pedig szeretik, akkor készítsük el nekik süti formában is a helyes kis édességet.
A karácsonyi fehér piros mentás cukorka, vagy nyalóka pálcika egészben, vagy apró darabokra törve bármelyik sütinek ünnepi külsőt kölcsönöz.
A fehér csokoládéval készített trüffel golyócskák karácsonyi cukorka törmelékbe forgatva tökéletes ünnepi kínálók a karácsonyi vendégvárás alkalmával.
A borsmenta íze, csakúgy, mint a fahéj, és a narancs illata, egyre gyakrabban kapcsolódik a karácsonyhoz. Használd fel te is.
Készíts karácsonyi díszítésű muffinokat, cupcake-eket az ünnepekre. Lepd meg a családod, és a vendégeid igazán karácsonyi finomságokkal.
A karácsonyi édesség áradatba belefér, hogy olyan finomságot készíts, ami főként a gyerekeknek szól.
A mézeskalács emberke ma már igazi karácsonyi jelképpé nőtte ki magát. Ha gyerek van a háznál, akkor ő nem hiányozhat az édességes tálról.