Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Hólabda Hóember

Öltöztesd ünnepi ruhába a hólabdákat. Ha már nekivágsz a cukrászkodásnak, akkor alakítsd a végeredményt még vonzóbbá.
Tetszik? Oszd meg!

Hólabda Hóember

Használd a saját hólabda receptedet, ha van bevált módszered, de ha nincs, leírok ide egyet:

Piskóta recept:
7 tojás
7 evőkanál víz
14 evőkanál liszt
14 evőkanál cukor
0,5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

Krém:
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
8 evőkanál porcukor
4 dl tejszín
kókuszreszelék, amennyit felvesz

Díszítés: tortadekoráló csoki drazsét, sárga aszalt gyümölcsöt, cukor szalag, ropi perec (lehetőleg nem sós)

Ha sok kis hóembert szeretnél, készíts dupla adagot mindenből.

A piskóta tésztát készítsd el a hagyományos módon, és süsd meg. Miután kihűlt, döntsd el, hogy töltöd meg. Szaggatás előtt, vagy után. Ha előtte, akkor vágd ketté, vagy három rétegűre a piskótát, kend meg a lapok között, és utána szaggasd ki éles szélű pogácsa szaggatókkal a sütit. Használj egy nagyobb, és egy kisebb szaggatót. Ha előbb szaggatod, akkor vágd ketté, vagy három rétegűre a piskótát, szaggasd ki a kisebb, és a nagyobb hengereket, majd utána egyenként kend meg a rétegeket krémmel.

A krémhez készítsd el a pudingot cukor nélkül. Hagyd kihűlni. Közben verd fel keményre a tejszínhabot.

A kihűlt pudingba keverd bele először a kókuszreszeléket, majd a tejszínt, végül a porcukrot. Ha nem elég édes, akkor tegyél még hozzá ízlésed szerint.

A krémmel kend be a már töltött piskóta hengerek oldalait, és az egyik végét. A krémes részeket forgasd be kókuszreszelékbe, majd a nagyobb hengereket krémes végükkel felfelé rakd tálcára, a piciket pedig krémes tetejükkel felfelé helyezd a nagyobb hengerek tetejére.

A hóembert díszítsd fel: A csokidrazséból lesz a szeme, szája, gombjai, a vékony szeletekre vágott aszalt gyümiből az orra, a cukor szalagból a sála, és a ropi kitördelt közepéből a keze.


Jó munkát, vidám sütés főzést!
Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi sütemények

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...

Karácsonyi sütemények

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A karácsonyi fehér piros mentás cukorka, vagy nyalóka pálcika egészben, vagy apró darabokra törve bármelyik sütinek ünnepi külsőt kölcsönöz.
A fehér csokoládéval készített trüffel golyócskák karácsonyi cukorka törmelékbe forgatva tökéletes ünnepi kínálók a karácsonyi vendégvárás alkalmával.
A borsmenta íze, csakúgy, mint a fahéj, és a narancs illata, egyre gyakrabban kapcsolódik a karácsonyhoz. Használd fel te is.
Készíts karácsonyi díszítésű muffinokat, cupcake-eket az ünnepekre. Lepd meg a családod, és a vendégeid igazán karácsonyi finomságokkal.
A karácsonyi édesség áradatba belefér, hogy olyan finomságot készíts, ami főként a gyerekeknek szól.
A mézeskalács emberke ma már igazi karácsonyi jelképpé nőtte ki magát. Ha gyerek van a háznál, akkor ő nem hiányozhat az édességes tálról.
A pillecukor, és az eper együtt édes, és finom, ráadásul megadja azt az érzést is, hogy a sok cukor mellett mégiscsak van egy kis egészséges gyümölcs is a tálon :)
Újabb aranyos, vidám édesség ötlet gyerekeknek a karácsonyi készülődés idejére. Ha nincs időd mézeskalácsot készíteni, csináld meg háztartási kekszből.
A gyümölcs zselét nagyon könnyű elkészíteni, és ha izgalmas formában szervírozod, igazi ünnepi desszert válhat belőle.