Szent Család ajándékba

Kedves Karácsonyi ajándék lehet egy magad készítette szent család egy barát, egy családtag részére.
Tetszik? Oszd meg!

Szent Család ajándékba

Ha szeretnéd apróságokkal meglepni a barátaidat, családtagjaidat Karácsony napjaiban, akkor készíts nekik egy üvegbe zárt betlehemet.

Szükséged lesz egy adag raffiára, kemény filc anyagra, két nagyobb (kb 2 cm átmérőjű), és egy kisebb (1 cm átmérőjű) fagolyóra, hurkapálcára, apró csillagokra, puha szövet darabokra, ragasztóra, és egy dunsztos üvegre.

Józsefhez, és Máriához vágj ki a kemény filcből 8x9 cm-es téglalapot. Ezeket a 9 cm-es hossz mentén csavard fel, és ragaszd össze úgy, hogy a fagolyó meg tudjon támaszkodni a henger végén. Ezeket ragaszd a már megszáradt filc hengerek tetejére.

Vágj ki a puha anyagokból 14x12 cm-es téglalapokat, majd a képen látható módon teherd be velük a hengereket, és a rájuk rögzített fagolyókat.

A kis Jézust készítsd el ugyanígy egy 5x6 cm-es filc darabból, a kis golyóból, illetve egy 9x7 cm-es puha anyagdarabból.

Józsefet, és Máriát ragaszd egymáshoz, és rögzítsd az ölükbe a kis Jézust, Józsefnek készítsd el a hurkapálcából, és a csillagból a botját, majd rögzítsd az oldalához. A kis Jézus homlokáról se felejtsd le a csillagot.

Végül ragasztópisztoly segítségével állítsd a családot a dunsztosüveg aljára, és helyezze el körülöttük raffiát, amely a jászolt szimbolizálja.

Ha mindezzel elkészültél, akkor fedd le az üveget, és karácsonyi anyag, vagy szalvéta, illetve szalag felhasználásával díszítsd fel az üveget kívülről.

Jó munkát, vidám alkotást!

Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...

Karácsonyi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Készíts karácsonyi ruhadarabokat, például helyes ünnepi szoknyát a családod csaj tagjainak. Mert ünnepekkor nincs olyan, hogy sok:)
A vásárolt ajándék mellé kedves meglepetés egy egy saját készítésű apróságot adni a szeretteidnek. Próbáld ki. Ajándékozz, alkoss!
A karácsonyi dekoráció része az is, hogy a mindennapi használatban levő tárgyakat ünnepi hangulatúra cseréljük.
Egy szerelő doboz is lehet karácsonyi meglepetés, ha azt a megfelelő formába csomagolva nyújtod át az ajándékozottnak.
Férfiak számára ajánlom a blogban bemutatott asztali karácsonyi dekoráció, parafadugóból készült mini fenyőfát.
Férfiaknak nem könnyű saját kézzel ajándékot készíteni, de ha elég machos alapanyagot használsz, akkor sikerülni fog:)
Van, hogy az ajándék nem tölt be funkcionális szerepet, csupán kedves, helyes, és ezért tetszik a megajándékozottnak.
Ajándékozz karácsonyi díszpárnákat, amelyeket magad készítettél el otthon. Válassz olyan formákat, amelyek az ünnepeket szimbolizálják.
Kedves Karácsonyi ajándék lehet egy magad készítette szent család egy barát, egy családtag részére.