Saját készítésű ízesített vaj ajándékba

Ajándékozz saját készítésű meglepetéseket karácsonyra. Derítsd ki, melyik családtagodat, barátodat, ismerősödet mivel tudnád meglepni igazán.
Tetszik? Oszd meg!

A gasztronómia szerelmeseinek kiváló ajándék lehet az, ha a kedvenc ízeivel dúsított, ízesített vaj csomagot ajándékozol számára.

Mindenképpen igazi vajat, ne margarint használj hozzá. Az arányokat te magad kell, hogy kiderítsd, mert  az alapanyagok íze mindenhol más. Készíthetsz édes, és készíthetsz sós ízesítésű fűszervajat is.

fűszervaj karácsonyra

Lekváros vaj:

Ez a legegyszerűbb. A ½ vajat elkevered kb ¼ lekvárral. A turmix funkciót használd a keverő táladban. Ez habosít, és aprít is.

fűszervaj saját kézzel

Édes fűszervaj:

A ½ vajat ⅓ friss áfonyával, ¼ juharsziruppal, apróra vágott, vagy reszelt narancs héjával turmixolod össze.

karácsonyi ajándék

Foghagymás, fűszeres vaj:

250 gramm vajat összeturmixolsz kb 2 gerezd fokhagymával, 2 evőkanál friss petrezselyemmel, 2 evőkanál friss metélőhagymával, és 1 evőkanál friss citromlével.

ajándék készítés

Sült paprikás vaj:

250 gramm vajat összeturmixolsz kb 2 szál felaprított újhagymával, kb 60 gramm sült paprikával /mielőtt beleteszed a vajba, alaposan csöpögtesd le/, sóval.

készíts ajándékot

Természetesen bármilyen ízesítésű vajat érdemes kipróbálnod. Ezek csak ötletek. FONTOS: A keveréstől felmelegszik, és megolvad a vaj. A csomagolást követően érdemes néhány órára mélyhűtőbe tenni.

A vajkeverékeket csomagold be, és adj nekik ünnepi díszítést. Csomagold zsírpapírba a darabokat, és formázd meg kis hengerekké. Csavard meg a végüket, és kösd be, majd lásd el kis feliratokkal, hogy a megajándékozott tudja, melyik csomag mit rejt.

ajándék csomagolás

csomagolás alkalomra

ajándék készítés karácsonyra

karácsonyi ajándékkészítés

Jó munkát, vidám időtöltést!
Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A horgászat egy olyan hobbi, amelyet egész évben űzhet a sport szerelmese. Bármit ajándékozol, ami a szenvedélyéhez kell...

Karácsonyi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Készíts karácsonyi ruhadarabokat, például helyes ünnepi szoknyát a családod csaj tagjainak. Mert ünnepekkor nincs olyan, hogy sok:)
A vásárolt ajándék mellé kedves meglepetés egy egy saját készítésű apróságot adni a szeretteidnek. Próbáld ki. Ajándékozz, alkoss!
A karácsonyi dekoráció része az is, hogy a mindennapi használatban levő tárgyakat ünnepi hangulatúra cseréljük.
Egy szerelő doboz is lehet karácsonyi meglepetés, ha azt a megfelelő formába csomagolva nyújtod át az ajándékozottnak.
Férfiak számára ajánlom a blogban bemutatott asztali karácsonyi dekoráció, parafadugóból készült mini fenyőfát.
Férfiaknak nem könnyű saját kézzel ajándékot készíteni, de ha elég machos alapanyagot használsz, akkor sikerülni fog:)
Van, hogy az ajándék nem tölt be funkcionális szerepet, csupán kedves, helyes, és ezért tetszik a megajándékozottnak.
Ajándékozz karácsonyi díszpárnákat, amelyeket magad készítettél el otthon. Válassz olyan formákat, amelyek az ünnepeket szimbolizálják.
Kedves Karácsonyi ajándék lehet egy magad készítette szent család egy barát, egy családtag részére.