Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Gyertya fémdobozban

Ajándékozz saját készítésű díszgyertyát, amelyet egy dobozban rejtesz el. Sőt, maga a doboz a gyertya. Nézd csak:
Tetszik? Oszd meg!

ajándék gyertya

Szinte minden háztartásban akadnak fém dobozok, amelyeket csupán azért tartunk, mert tetszik a mintája, a formája, de másra nem nagyon való. Változtass most ezen. Tedd hasznossá, és kellemessé a kis dobozkákat.

Először is, nézd meg alaposan, milyen mintákat, formákat kedvel az a személy, akinek az ajándékodat szeretnéd elkészíteni. Ezek után szerezd be a megfelelő hozzávalókat:

- fémdobozok (ezt vásárolhatod boltban, de bolhapiacon sokszor kapsz szép, és egyedi darabokat.)
- gyertya viasz (tudod használni a régi gyertyák, vagy amit otthon találsz, de viaszt a kézműves boltokban is kapsz)
- gyertya kanóc
- kanóc alap
- két edény
- fa hurkapálcika

Elkészítés:

1 - Győződj meg róla, hogy nem szivárog a doboz. Tegyél bele vizet, és nézd meg, hogy kifolyik belőle, vagy sem.

2 - Készítsd elő a kanócot a dobozban. Ehhez használd a hurkapálcát. A kanócot tekerd rá, és tedd a doboz tetejére úgy, hogy a kanóc alap a doboz alján legyen. Néhány csepp viasszal rögzítheted, a kanóc alapot a doboz aljához. Így stabilabban tudsz dolgozni vele. (Ha a kanóc nem előre viaszolt, akkor eldöntheted, hogy bekened vékony viasz réteggel, vagy sem.)

ajándék gyertyatartó

3 -  Tedd fel az egyik edényt a főzőlapra, és forralj benne vizet. Rakd fölé a másik egdényt, és abba tedd a viaszt. Így a gőz fölött szépen megolvad. Ha régi gyertyát használsz, akkor az olvadást követően, mielőtt még beleöntöd a viaszt a dobozokba, szedd ki kanállal a szennyeződést az olvasztott viaszból. Légy nagyon óvatos, nehogy megégesd megad.

Ötlet: Csepegtess illóolajat a viaszba, így finom, illatos gyertyáid lesznek.

ajándék gyertya készítés

4 - Az olvasztott viaszt óvatosan, lassan öntsd bele a dobozokba. Edényfogó kesztyűvel fogd meg a dobozt, és aprókat ütögesd az asztalhoz, vagy kevergesd meg hurkapálcával a még lágy viaszt, hogy az esetleges légbuborékok ki tudjanak jönni. Így lesz igazán szép a műved.

gyertyakészítés otthon

Most már csak azt kell megvárnod, hogy megszilárduljon kihűljön az egész. Ha ez kész, vágd le a felesleges kanócot, és már csomagolhatod is az ajándékodat.

gyertya készítés

gyertya készítése otthon

Jó munkát, vidám szórakozást!

Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
Ez egy igazi férfi kategória. Ajándékozz Gps-t, vagy Hi fi cuccokat, Blu-ray lejátszót, vagy fényképezőgépet. Lepd meg a...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...

Karácsonyi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Drótból készítettünk már ajándékokat, ékszereket, fényképtartót, mindenféle apróságokat. Most újra ehhez az anyaghoz nyúlunk.
A Karácsony szinte mindannyiunk legfontosabb ünnepe az évben. A szeretet ünnepén még a legszőrösebb szívűek is vágynak kimutatni az érzéseiket:)
Készíts ajándékba karácsonyi ékszereket női családtagjaidnak, barátaidnak. Lehet ez egy jelképes figura, vagy mini karácsonyfa dísz.
Készíts anyának karácsonyi tündérkét gyöngyökből. Rakd kulcstartó karikára, és legyen belőle kulcs, vagy táska dísz az ünnepek alatt.
Készíts a szeretet ünnepére családi karácsonyfa gömb készletet édesanyádnak, a nagyinak, vagy a lányodnak.
Egy üveg ital Karácsony alkalmával is elegáns ajándék lehet egy férfi számára. Alkalmivá pedig a külseje megváltoztatásával teheted.
A filc anyagokból készített apró díszek nem csak a karácsonyfán, vagy lakásdekorációként mutatnak jól.
A klasszikus karácsonyi formákat felhasználva sokféle ajándéknak kölcsönözhetsz ünnepi formát.
A férfiakat időnként nehéz megajándékozni nekik szóló apróságokkal, főként akkor, ha az ünnephez illő meglepetést szeretnél készíteni.