Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Fenyőfa könyvből

Készíts karácsonyfát egy régi könyvből, egy már nem használt, elavult tankönyvből. Az elkészített dísz ajándékozd oda valakinek.
Tetszik? Oszd meg!

fenyő ajándékba

Fura azt ajánlani, hogy egy könyvet vagdoss szét. Nem szeretem bántani a könyveket, de azt el kell ismernem, hogy akadt már olyan könyv az életemben, amiről tudtam, hogy soha senki nem fogja újra elolvasni, vagy már olyan elavult információkat tartalmazott, hogy ezért vált feleslegessé. Na, én egy ilyen könyvre gondolok, amikor azt mondom, hogy készíts fenyőt egy könyvből. Ha lehet, válassz kemény fedelű könyvet. Ezzel könnyebben boldogulsz.

Nos, mire lesz szükséged:
- régi keményfedelű könyv, amit soha nem fogsz olvasni
- toll
- szike
- erős ragasztó szalag
- zöld festék
- csúcs dísz

Láss hozzá a fenyő elkészítéséhez. Nyisd ki a könyvet., mert a fedőlapot nem vágjuk formára. A kép segítségével rajzold meg a fenyőfád formáját. Az első fa elkészítésénél rajzolj egyszerű vonalakat, hogy minél könnyebben ki tudd vágni a fát.

ajándék könyvből

ajándék könyv

Kezdd el kivágni a lapokat. Egyszerre csak néhány lapot vágj. A lapok mennyisége a vágóeszközöd élességétől függ. Vághatsz ollóval is, de akkor kevesebb lapot tudsz kivágni egyszerre. Mindenesetre biztonságosabb. Ha szikével dolgozol, akkor egyenletesebbek lesznek a szélek, és több lapot tudsz egyszerre vágni, de ebben az esetben legyél nagyon óvatos.

ajándék karácsonyfa

Miután végeztél a lapok kivágásával, fektesd a könyvet egy nagy újságpapírra, és kezdd el befújni a lapok széleit festékkel. Arra ügyelj, hogy kerüljön festék a lapok közé is, de ne túl sok.  Ha végeztél a festéssel, nyisd szét a könyv fát, és nézd meg, mennyire lett színes. Ha szerinted nem elég, akkor fújj még rá festéket.

karácsonyi ajándék

ajándék készítés

dekoráció ajándékba

karácsonyi ötletek

Most már készen vagy a fenyővel. Összecsukhatod könyv formára, és így könnyebb tárolni. Ha kinyitod, akkor ragasztó szalaggal összeragaszthatod az elejét, és a hátulját, hogy ne csukódjon össze. Azt is megteheted, hogy szalagot rögzítesz a fedőlapokra, és így nem ragasztod, hanem összekötöd a fedlapokat, amikor felállítod a kis fát. Végül helyezd el a tetején a csúcsdíszt, ami lehet egy fagolyó, de bármi más is, amit szeretnél.

karácsonyfa

kézműves ajándék

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Karácsonyi ajándékok

A lakás, lakberendezés az ajándékozási lehetőségek óriási tárházát rejtik. Ha ismerjük az ünnepelt ízlését, érdeklődési ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Éppúgy, ahogy az otthonunkban, így az irodában is megtalálhatóak az őrölt kütyük, ezek a némiképp haszontalan, de annál ...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
A parfümök saját egyediségünk okán igazán személyes ajándékok, hisz az egyes illatok más és más módon harmonizálnak mind...
Ebben a kategóriában megtalálod azokat a fitnesz eszközöket, amelyekkel otthonodban is vidáman sportolhatsz, elvégezhete...

Karácsonyi ajándékok

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A plüssök, puha figurák okkal tartoznak a gyerekekhez sok sok éve már. Ezek az ölelhető játékok éjjel-nappal társai az ember palántáknak, és mi felnőttek is szeretjük őket.
Készítsünk apró karácsonyi ajándékokat a fa alá, és lepjük meg velük gyerekeinket, meg a többi csemetét is.
Drótból készítettünk már ajándékokat, ékszereket, fényképtartót, mindenféle apróságokat. Most újra ehhez az anyaghoz nyúlunk.
A Karácsony szinte mindannyiunk legfontosabb ünnepe az évben. A szeretet ünnepén még a legszőrösebb szívűek is vágynak kimutatni az érzéseiket:)
Készíts ajándékba karácsonyi ékszereket női családtagjaidnak, barátaidnak. Lehet ez egy jelképes figura, vagy mini karácsonyfa dísz.
Készíts anyának karácsonyi tündérkét gyöngyökből. Rakd kulcstartó karikára, és legyen belőle kulcs, vagy táska dísz az ünnepek alatt.
Készíts a szeretet ünnepére családi karácsonyfa gömb készletet édesanyádnak, a nagyinak, vagy a lányodnak.
Egy üveg ital Karácsony alkalmával is elegáns ajándék lehet egy férfi számára. Alkalmivá pedig a külseje megváltoztatásával teheted.
A filc anyagokból készített apró díszek nem csak a karácsonyfán, vagy lakásdekorációként mutatnak jól.