Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Tojástartó kosárka

A húsvéti tojásoknak kell a fészek. Ezt pedig elkészíthetjük magunk is. Lehet például egy kosárka, amibe a gyerekek összegyűjthetik az udvaron elrejtett hímes tojásokat.
Tetszik? Oszd meg!

Mi kell hozzá: Maradék textilanyag vagy régi póló, vastagabb kötél, esetleg újságpapírból sodort papírzsinór, tű, cérna

Hogy készül a kosárka:

Az anyagot vágjuk fel 7-8 cm széles csíkokra. A csíkok végét varrjátok egymáshoz, hogy egy egybefüggő, hosszú szálat kapjunk.

Következő lépésként az anyag csíkkal vonjuk be a zsinórt. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy rátekerjük az anyagot a zsinórra, az elején varrással erősítjük meg, aztán a többit szorosan tekerjük. A biztonság kedvéért néha megerősíthetjük a bevonást egy két öltéssel. Fontos, hogy a betekert felületek legalább 3-4 cm fedésben legyenek, mert ha nem, akkor a kosárkává formálás során kilátszódhat a kötél.

tojástartó kosár készítése

tojástartó kosár zsinórja

tojástartó kosár készítéséhez zsinór

Most már csak az a dolgunk, hogy összeállítsuk a kosarat.

Csigavonalban tekerjük fel a textillel bevont kötelet úgy, hogy az érintkező oldalak mentén varrjuk össze a csíkokat. Használjunk vastag cérnát. Nem kell nagyon sűrűn öltögetni, az a lényeg, hogy tartson.

kosár készítés

tojástartó kosárka

kosár készítés otthon

kosár varrás

Ha elkészültünk a kosárkával, akkor már csak a fül van hátra. Ehhez egy külön elkészített zsinórt használjunk. Hajtogassuk úgy a zsinórt, hogy 3 szál rész feküdjön egymás mellett. Ezeket öltsük egymáshoz, végül varrjuk fel a kosárra.

korsár fül készítés

korás füle szövetből

kosárka tojáshoz

húsvéti kosár

Ha elkészültünk vele, pakoljuk meg tojással, csokival.

húsvét

Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.