Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Tojásfestés természetes anyagokkal

Húsvétkor minden család fest, vagy díszít tojást. Ez kerül a sonka mellé az ünnepi asztalra, és ezt kapják a locsolók is ajándékba.
Tetszik? Oszd meg!

A húsvéti tojás készülhet főtt tojásból, vagy kifújt tojásból. A kifújt tojás hosszú ideig megőrizhetők.

tojásfestés természetes anyagokkal

A tojás előkészítése:

- Bármilyen technikát alkalmazunk, először alaposan tisztítsuk meg a tojást.
- A tojás főzése: A tojást mindig hideg vízbe tegyük fel főni.  A főzővízbe tegyünk sót vagy ecetet. Forrás után 10 percig főzzük a tojásokat. Ha nem szeretnénk megenni a főtt tojást, akkor akár 2-3 órán át is főzhetjük, mert, így tartósabb lesz.
- Bármely tojásfestési technikára igaz, hogy a végső szín függ a színező anyag minőségétől, mennyiségétől, a tojás alapszínétől, és a festés időtartamától.

Tojások kifújása:

A megmosott tojás mindkét végén szúrjunk erős tűvel néhány miliméternyi lyukat. Dugjunk bele egy hurkapálcát vagy szívószálat, amivel így összekeverhetjük a fehérjét és a sárgáját. Egyik végén keresztül jó tüdővel egyszerűen kifújjuk a tojást a héjából. Finnyásabbak szívószálon át is fújhatják. Ezután kívül-belül mossuk át a tojásokat.

Tojásfestés természetes anyagokkal:

Sárga tojás: Áztassunk be kurkumát, sárgarépát, citrom- vagy narancshéjat, majd főzzük fel. A festékanyagok együttes használatával erősebb színt kapunk.

Narancssárga tojás: 0,25 l vízhez 4 evőkanál pirospaprikát adunk, majd 20-30 percig főzzük.

Pirosas barna tojás: Vöröshagyma héját áztatjuk a vízbe, majd felfőzzük. Érdemes néhány órát főzni a hagymahéjat.  Minél több hagymahéjat főzünk fel, annál sötétebb színű lesz a tojás.

Vöröses barna tojás: Lilahagyma héját főzzük fel.

Sötétbarna tojás: Erősre főzött kávét vagy fekete teát készítünk, és ebbe helyezzük a tojásokat, majd állni hagyjuk.

Ibolyaszínű tojás: Fél liter céklalébe 1 evőkanál ecetet kevertünk, 15 percig lassú tűzön főzzük. Minél tovább áztatjuk a tojást, annál sötétebb lilát kapunk.

Rózsaszín tojás: Főzzünk jó erős csipkebogyó teát. A főtt tojásokat rakjuk a lehűlt teába. Áztathatjuk a tojűsokat málnaszörpbe is.

Kék tojás: Vöröskáposztát vágjunk apróra, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. 30 percig főzzük, majd hagyjuk állni 1 napig. A káposzta leve ugyan bíbor színű, de a tojásokat kékre festi. Ezt a színt kapjuk szárított áfonya, vagy bodzabogyó főzetével is.

Zöld tojás: A leveles spenótot vágjunk apróra, vagy olvasszunk fel egy mélyhűtött spenótot. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük 30 percen át, majd hagyjuk lehűlni. Minél tovább áztatjuk benne a tojást, annál intenzívebb színt kapunk.

(Szerintem minden főzet alatt érdemes 1-es fokozaton égve hagyni a főzőlapot, amíg áznak. Nekem így erősebbek lettek a színek.)
Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.