Ajándék Katalógus.hu ötletek ajándékozáshoz!
Ajándék Katalógus.hu

Virág

Születésnapi ajándék ötletek

Csokoládé, cukorka karkötő

Melyik édesség az ünnepelt kedvence, Mely csokival, cukorkával tudod levenni a lábáról. Derítsd ki, és ajándékozd meg a finomságokkal.

Csoki, cukor ajándék torta

A csokoládéból, cukorkákból elkészített tortával két legyet ütsz egyszerre. A torta is elkészül, és különleges, saját készítésű ajándékkal leped meg az ünnepeltet.

Karniszterből iratrendező férfiaknak

Készíts a férjed, vagy barátod születésnapjára műanyag karniszterekből könyv, iratrendező sort.

Több születésnapi ötlet...

Söröskupak mozaikkal díszített italhűtő

Gyűjts össze sok sok sörös kupakot a párod kedvenc sör márkáiból, és használd fel ezeket a következő szülinapi ajándék elkészítéséhez.

Üvegtartó falipolc

Néhány egyszerű kisbútort magunk is könnyedén elkészíthetünk, ha van hozzá alapanyagunk, szögek, és kalapács. Ilyen ajándék lehet egy üvegtartó falipolc is.

Drót karkötő lépésről lépésre

Készíts saját kézzel ékszert ajándékba, és lepd meg vele az ismerőseidet, családtagjaidat. Egy kézzel készített ajándék mindig egyedi, ezért emlékezetes.


Tojásfestés természetes anyagokkal

Húsvétkor minden család fest, vagy díszít tojást. Ez kerül a sonka mellé az ünnepi asztalra, és ezt kapják a locsolók is ajándékba.

kapcsolódó témák: húsvét

A húsvéti tojás készülhet főtt tojásból, vagy kifújt tojásból. A kifújt tojás hosszú ideig megőrizhetők.

tojásfestés természetes anyagokkal

A tojás előkészítése:

- Bármilyen technikát alkalmazunk, először alaposan tisztítsuk meg a tojást.
- A tojás főzése: A tojást mindig hideg vízbe tegyük fel főni.  A főzővízbe tegyünk sót vagy ecetet. Forrás után 10 percig főzzük a tojásokat. Ha nem szeretnénk megenni a főtt tojást, akkor akár 2-3 órán át is főzhetjük, mert, így tartósabb lesz.
- Bármely tojásfestési technikára igaz, hogy a végső szín függ a színező anyag minőségétől, mennyiségétől, a tojás alapszínétől, és a festés időtartamától.

Tojások kifújása:

A megmosott tojás mindkét végén szúrjunk erős tűvel néhány miliméternyi lyukat. Dugjunk bele egy hurkapálcát vagy szívószálat, amivel így összekeverhetjük a fehérjét és a sárgáját. Egyik végén keresztül jó tüdővel egyszerűen kifújjuk a tojást a héjából. Finnyásabbak szívószálon át is fújhatják. Ezután kívül-belül mossuk át a tojásokat.

Tojásfestés természetes anyagokkal:

Sárga tojás: Áztassunk be kurkumát, sárgarépát, citrom- vagy narancshéjat, majd főzzük fel. A festékanyagok együttes használatával erősebb színt kapunk.

Narancssárga tojás: 0,25 l vízhez 4 evőkanál pirospaprikát adunk, majd 20-30 percig főzzük.

Pirosas barna tojás: Vöröshagyma héját áztatjuk a vízbe, majd felfőzzük. Érdemes néhány órát főzni a hagymahéjat.  Minél több hagymahéjat főzünk fel, annál sötétebb színű lesz a tojás.

Vöröses barna tojás: Lilahagyma héját főzzük fel.

Sötétbarna tojás: Erősre főzött kávét vagy fekete teát készítünk, és ebbe helyezzük a tojásokat, majd állni hagyjuk.

Ibolyaszínű tojás: Fél liter céklalébe 1 evőkanál ecetet kevertünk, 15 percig lassú tűzön főzzük. Minél tovább áztatjuk a tojást, annál sötétebb lilát kapunk.

Rózsaszín tojás: Főzzünk jó erős csipkebogyó teát. A főtt tojásokat rakjuk a lehűlt teába. Áztathatjuk a tojűsokat málnaszörpbe is.

Kék tojás: Vöröskáposztát vágjunk apróra, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. 30 percig főzzük, majd hagyjuk állni 1 napig. A káposzta leve ugyan bíbor színű, de a tojásokat kékre festi. Ezt a színt kapjuk szárított áfonya, vagy bodzabogyó főzetével is.

Zöld tojás: A leveles spenótot vágjunk apróra, vagy olvasszunk fel egy mélyhűtött spenótot. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük 30 percen át, majd hagyjuk lehűlni. Minél tovább áztatjuk benne a tojást, annál intenzívebb színt kapunk.

(Szerintem minden főzet alatt érdemes 1-es fokozaton égve hagyni a főzőlapot, amíg áznak. Nekem így erősebbek lettek a színek.)

Tojás naptár Húsvétra várva

A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.

Színes dekoráció Húsvétra

A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.

Nyuszi ajándék befőttes üvegben

Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.

Műanyag tojásból állati dekoráció

Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.

Húsvéti tojás dekoráció

Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.

Húsvéti tojástartó figurák dobozból

A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:

Húsvéti dekoráció égőből

A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.

Cukorka csomag csibe formában

Apró húsvéti ajándéknak jó ötlet lehet, ha a cukorka, vagy csoki csomagot felöltöztetjük csibe, vagy nyuszi formára. Így játék, és édesség egyben.

Nyalókából nyuszi ajándék

Készíts kis nyuszi figurákat nyalókából apró húsvéti ajándéknak, vagy a nyuszifészek díszítéséhez.

Nyuszi szalvéta gyűrű ötletek

Az ünnepi asztal dísze a dekorációhoz, az alkalomhoz illeszkedő szalvétatartó, szalvétagyűrű. Készíts magad nyuszis kiegészítőt ajándékba, vagy a saját családodnak.

Még több hasonló...

Nyuszik ruhacsipeszből

A húsvét közeledtével már várjuk a tavaszt is. Ilyenkor szívesen díszítjük fel a lakást vidám, színes dekorációval. Idén készíts kis ruhacsipesz nyuszikat is.

Tojásfestés körömlakkal

Szuper ötlet ez a körömlakkal festett hímes tojás. Ajándéknak se utolsó, ha márványmintás saját készítésű darabokkal akarod meglepni a családot.

Húsvéti tojás naptár

Aranyos ötlet ez a húsvéti tojásnaptár a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Egyszerre fali dekoráció, és ugyanakkor ajándék is.

Tojásdíszítés

A decoupagehoz hasonló technikával díszít ki a tojásainkat úgy, hogy nem kell hozzá megvenni a drága ragasztót. :D

Angry Birds tojások

Az Angry Birds figurák nagyon közkedveltek a gyerekek körében. Ha nálatok is, akkor nézd meg, milyen tojásokkal lepheted meg a csemetédet húsvétra.

Tojásdísz csokival töltve

Apró ajándékcsomag, vagy húsvéti dekoráció. Ezt magad döntsd el. Mindenesetre nagyon szórakoztató elkészíteni.

Húsvéti szalvétahajtogatás

A húsvéti asztalon minden részletre ügyelj. Ehhez ad segítséget ez a szalvétahajtogatás ötlet. Nyuszi forma szalvéta az asztalon.

Pompom nyuszi, és csibe

A pompom készítés is lassan önálló hobbi ágazat lesz egyre több ötletes ajándékot, díszt láthatunk a Neten. Itt egy aranyos ötlet húsvétra.

Csokitartó figurák virágcserépből

Ezek a kis cserép figurák édes kiegészítői lehetnek a húsvéti lakás dekorációnak. Sőt, ha telepakoljuk hímes tojással, csokival, akkor ajándék is lehet belőlük.

Tojástartó asztaldísz

Ajándék, vagy lakásdísz. Döntsd el magad. Mindenesetre érdemes elkészíteni, mert egyben vázának is tökéletes.


Google+