Tojásfa ajándékba Húsvétra

A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
Tetszik? Oszd meg!

húsvéti tojásfa

Készíts meglepetés tojás fát Húsvétra. Ajándékozd meg a felnőtteket is.

A tojásfa elkészítéséhez szükséged lesz néhány szép ágra. Ez lehet bármilyen fás szárú növény, amit kedvelsz, és lehet például gyöngyfűz is, amit éppen ilyenkor, tavasszal lehet szépen lehántani.

A kis díszekhez nyers tojás, némi raffia, és apró tojás, csibe, nyuszi dekorációs figurák kellenek.

A tojást óvatosan törd fel úgy, hogy csak az egyik oldalán legyen egy rés. Öntsd ki belőle sárgáját, és a fehérjét, majd formáld a rést akkorára, hogy a tojás egy odúra emlékeztessen.

Mosd ki a tojás belsejét, majd lyukaszd ki a tetejét egy tűvel.

A tojás tetején levő lyukba rögzítsd csomóval a dísz akasztóját.

Béleld ki az odút raffiával, és kis tojásokkal, csibékkel, nyuszikkal. Varázsold mindegyiket egy egy fészekké.

Ha nem akarsz raffiával, apró díszekkel dolgozni, akkor készíthetsz pompom csibéket, és beleültetheted őket a tojás fészkekbe.

Fonal csibe pompom

Jó munkát, vidám készülődést!


Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.