Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Tojásdíszítés

A decoupagehoz hasonló technikával díszít ki a tojásainkat úgy, hogy nem kell hozzá megvenni a drága ragasztót. :D
Tetszik? Oszd meg!

decuopage tojásdíszítés

Persze a végeredmény nem lesz annyira tartós, mint a decoupage ragasztóval díszített tárgyak, de mégis több előnye van. Egyrészt olyan tojásokat készíthetsz, amelyek egyébként komoly festeni tudást igényelnének, másrészt kipróbálhatsz egy olyan technikát, amely esetleg még új neked. Ha tetszik, akkor pedig már bátran megveheted a ragasztót, hogy más tárgyakat is díszíts ezzel a módszerrel.

Az ötletet Itt találtam, és nagyon tetszik.

Szükséged lesz néhány fehér főtt tojásra, vagy ha a tojások sötétebbek, akkor egy kis fehér festékre is, tojásfehérjére, és vastag ecsetre.

A szalvéták többnyire 3 rétegből állnak. Óvatosan válaszd le a legfelső, színes réteget, mert csak ezzel fogsz dolgozni. Kivághatsz belőle részeket, vagy használhatod az egész szalvétát.

A tojásfehérjét enyhén verd fel, azért, hogy egyenletes, homogén legyen, és tudj dolgozni vele.

A megtisztított tojást fesd be fehérre, ha sötétebb. Erre azért van szükség, mert egyébként a sötét felületbe beleolvad a minta, hiszen annyira vékony az egy réteg szalvéta.

Ha már megszáradt a festék, akkor kend be tojásfehérjével a tojást, majd borítsd rá a szalvétát, és a felületét is kend be tojásfehérjével, illetve ezzel egyidejűleg dolgozd el a szalvétát úgy, hogy teljesen rátapadjon a tojásra. Ha elkészültél, tedd félre száradni.

Száradás után egy kis szalonna zsírral, vagy margarinnal kend be a tojás felületét. Így szebb, fényesebb lesz.

decuopage olcsón

olcsó tojásfestés

Jó munkát, vidám alkotást!
Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.