Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Modern tojásfestő technikák, ötletek

Ma már nem csak a hagyományos technikákkal festünk tojást. A kreatív alkotó kedvnek köszönhetően sok sok módszer áll rendelkezésünkre a díszítéshez.
Tetszik? Oszd meg!

Csupán néhány lehetőséget mutatok be ebben a blogban. Ezek ötletadó módok. Ha kedved, és türelmed engedi, még sok más lehetőséget is kipróbálhatsz. Használhatsz filcet, üvegfestéket, vattapamacsolást, stb.

Nézzünk néhány egyszerű, otthon is könnyedén kivitelezhető tojásfestő ötletet:

Tojásfestés alufóliával

Tojásfestés alufóliával

Vágj egy nagyobb négyzetet alufóliából. Alaposan gyűrd össze, majd hajtogasd ki és a belsejét kend be akrilfestékkel. Ezután a tojást tedd az alufólia közepébe és lazán csomagold be. Óvatosan nyomd rá a fóliát a tojásra, majd csomagold ki. Hagyd hogy megszáradjon a festék. Ismételd meg ezt még legalább kettő másik színnel. Fontos, hogy minden szín után hagyd megszáradni a festéket.

Pöttyös tojás

Pöttyös tojás

Készítsd el az egy színű festett tojást. Tegyél egy tálba olyan anyagot, amellyel pöttyözni szeretnéd a tojásokat. Ez lehet mák, színes homok, csillámpor, stb, a lényeg, hogy apró legyen. Miután teljesen megszáradt a tojás, tégy rá akkora ragasztó pöttyöket, amekkora pöttyöket szeretnél kapni. Forgasd meg a tojásokat a tálkában. Addig forgasd, amíg minden ragasztópötty megtelik a tálban lévő mintázó anyaggal. Végül tedd félre a művedet addig, amíg a festék meg nem szárad. Utána tisztogasd le óvatosan a tojást.

Decoupage technika

Decoupage tojásfestés

Használj fehér tojásokat. A tojást alaposan tisztítsd meg, lehetőleg ecettel. Töröld szárazra. Kend be a tojást decoupage ragasztóval azon a részen, ahová a szalvétát fogad ragasztani. Vágd ki a szalvétából a mintát, vedd le a szalvéta legfelső rétegét, helyezd óvatosan a ragasztós felültre, majd a ragasztós esettel dolgozd el a szalvétát úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a felületre.  Hagyd megszáradni. Ha az egész felületet be akarod borítani, akkor használj kifújt tojást, és tűzd hurkapálcára, hogy könnyen tudj dolgozni. Használj gyöngyfényű ragasztót. Úgy sokkal szebb lesz a végeredmény.

Márványos tojás

Márványos tojás

Mi kell hozzá: üvegedény, pasztellkréta maradékok, zöldségreszelő, újságpapír, átlátszó lakkspray.
Reszeljük rá az újságpapírra a pasztellkrétát. Töltsük meg az üvegedényt forró vízzel. A reszelt kréta darabkáit dobjuk a forró vízbe. Amikor a kréta olvadni kezd, tegyük bele a tojást. Kanál segítségével forgassuk meg a vízben. A színes kréta elfolyó, márványos mintázatot hoz létre a tojás felszínén. Óvatosan emeljük ki, és tegyük félre, száradni. Miután megszáradt, fújjuk le átlátszó lakkal.

Buborékfóliás tojásfestés

Buborékfóliás tojásfestés

Kenjük be a buborékos fóliát festékkel és hengereljük végig rajta a tojást. Hagyjuk megszáradni, és utána még ismételjük meg a hengergetést más színnel is. Készíthetjük több színnel, de minden festés után hagyjuk megszáradni a tojást.

Csipke harisnya minta

Csipke harisnya minta

A csipkeharisnyát festékbe áztatjuk, és ezután kötjük a tojásra. Hagyjuk, hogy a festék befogja a tojást. Addig akasszuk fel valahová.

Gyöngybe forgatott tojások

Gyöngybe forgatott tojások

A főtt tojás teljes felületét kend be ragasztóval. Egy tálkába készíts elő gyöngyöket, majd a ragasztós felületű tojásokat forgasd meg a gyöngyös tálba.

Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.