Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

Különleges tojásdíszítő technikák

Az egyes szakmák mesterei maguk is díszítettek tojásokat húsvét alkalmából. Ezek a tojások különlegesek, és a maguk nemében művészi kivitelezések.
Tetszik? Oszd meg!

Patkolt tojások

Patkolt tojások

A tojáspatkolást a szájhagyomány szerint eredetileg a kovácsok találták ki, hogy bizonyítsák kézügyességüket. A kifújt tojásra, kicsi fémdíszeket szegelnek fel. Egy tojás elkészítése négy-öt napig is eltart, mivel hihetetlenül aprólékos, és nagy precizitást igényel.

„A tojások kiválasztása a legfontosabb. A héjának keménynek kell lennie és át kell világítani, hogy nehogy hajszálrepedés legyen rajta, ami a tojások kifújása közben vagy a megmunkálás során elrepedhet. Nincs is annál bosszantóbb, amikor többnapi patkolás után az utolsó gombostű behelyezésénél eltörik a tojás.” – mondja Bognár László.

Csipkézett tojások

csipkézett tojás

A mester megrajzolja a csipke mintát, majd kifúrja a tojásokat a gravírozóval. Egyes esetekben a lyukak széleire fogvájóval felviszünk egy kis festéket, így kapja meg a hímzett hatást.

csipkézett, pingált tojás

Van, hogy szép pingált díszítéssel látja el a tojást.

Horgolt, hímzett, gyöngybe öltöztetett  tojások

horgolt minta

A kézimunkák mesterei gyönyörű horgolt ruhába képesek öltöztetni a tojásokat.

hímzett tojás

A hímzett tojások is szemet gyönyörködtető szépségek.

gyöngyös tojás

A gyöngyfűzők sem maradnak le, ők is díszítenek tojásokat húsvétra. 
Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.