Húsvéti tojás naptár

Aranyos ötlet ez a húsvéti tojásnaptár a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Egyszerre fali dekoráció, és ugyanakkor ajándék is.
Tetszik? Oszd meg!

Húsvéti tojás naptár

Az adventi naptárakhoz hasonlóan visszaszámlálhatsz húsvét idején is. A kifújt tojások kis csokitojásokat rejtenek, és te minden nap megkaparinthatsz egyet, miközben élvezheted a helyes csibecsendéletet a lakásod falán.

Mi kell hozzá: Tojástartó, tojások, csokitojás, ragasztó, festék, tojásfesték, papír műfű, kis csibék, és filc.

Nyisd szét a tojástartót, és az alsó felét fasd be zöld festékkel. Mindegyik kis tojástartó részbe ragassz néhány szál papír műfüvet, ami majd kikandikál a tojások alól.

Fújj ki annyi tojást, ahány darabos tojástartót használsz. Törj le annyi héjat a tojások aljából, hogy a csokitojásokat majd bele tudd tenni.

Fesd be neked tetsző színekkel a tojásokat, majd, miután megszáradtak, mindegyikbe tegyél egy csokitojást. Ha nem elég stabil, akkor használj ragasztót a rögzítéshez. Számozd meg filccel a tojásokat. Tedd félre a tojásokat.

A tojástartó tetejébe írj egy üdvözlő szöveget vastag filccel. (Pl Kellemes Húsvéti Ünnepeket; Nyuszikával piálgatok, áldott húsvétot kívánok; Ezt a tojást nem tyúk tojta, a húsvéti nyuszi hozta;  stb.) A képen látottak szerint ragassz papír műfüvet a tojástartó felső részének aljára, majd abba állíts bele néhány zsenília csibét, dekor nyuszit, de ragaszthatsz bele apró tojásokat, tehetsz bele bármilyen apróságot, ami egy húsvéti rét hangulatát idézi.

Natúr színű kötöző anyagból készíts akasztót a tojástartóra, majd ragasztó segítségével rögzítsd a tojásokat a tartókákba.

Most már elkészültél. Keress egy jó helyet a falon, és akaszd ki a kis naptárat.

Húsvéti naptár

tojás naptár

Húsvéti falidekoráció

Húsvéti ajándék naptár

Húsvéti ajándék

Jó munkát, vidám alkotást!


Ezt az ötletet Itt találtam.

Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.