Húsvéti dekoráció égőből

A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.
Tetszik? Oszd meg!

nyuszi villanykörtéből

Az elhasználódott égők felhasználhatók álló díszek, vagy függődíszek elkészítéséhez is. Most, hogy a húsvét közeledik, néhány nyuszit, csibét mutatok meg neked, de ezek csak ötletadók, hiszen magad olyat készítesz, amilyet szeretnél, és azzal a technikával, amelyik a legközelebb áll hozzád.

nyuszi égőből

A kis díszekben egy közös van. Amikor nekiállsz elkészíteni a tervezett díszt, először mindig meg kell adnod a villanykötre alapszínét. Ezt még akkor is érdemes megtenned, ha a körte eleve fehér üveg.

A festéshez használj akril festéket. Ez szépen befogja az üveg felületét. Ha csibe, akkor legyen a sárga valamelyik árnyalata, ha nyuszi, akkor a legjobb a fehér, mert azt bármivel díszítheted.

csibe villanykörte

A következő lépés, amit el kell döntened, hogy akasztható, vagy álló díszt készítesz. Ennek megfelelően akasztót, vagy talpakat ragassz majd a kis figurára.

nyuszi égő

A nyuszi, vagy a csibe formáját már bármilyen módon elkészítheted. Használhatsz egyszerű filccel megrajzolható vonalakat, amivel egy fejet alakítasz ki. Ezt egy papírból, vagy filcből kivágott füllel, csőrrel is feldobhatod.

Vagy készíthetsz egész alakos figurákat. Ehhez használhatsz festéket, filcből, vagy egyéb szövetből kivágott ruha dekorációkat, gombokat, egyéb apróságokat, de kialakíthatod a test mintáját decoupage technikával is úgy, hogy a kivágott nyuszi formát, csibe alakot decoupage-olod fel a villanykörtére. Ennél a megoldásnál mindenképpen figyelj a méretekre, mert akkor szép a figura, ha nem túl kicsi, vagy nem túl nagy a ragasztott felület a villanykörtéhez képest.

A képeken látod, hogy miniatűr kötött sapkákkal, vagy szalmakalappal, tollpihékkel, szalagokkal is sokat dobhatsz az összhatáson.


Jó munkát, vidám tervezést!
Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.