Webáruházad van?
Szerezz aranyfokozatú ajándék vásárlókat:

A magyar tojásdíszítés

A tojás az élet újjászületésének, a termékenységnek legősibb jelképe. Bármilyen kicsi is, képes a világegyetem nagyságát az élet rejtélyét jelképezni.
Tetszik? Oszd meg!

tojás festés

A magyar hímes tojás díszítésének is hagyományos jelképrendszere van. Az ősi kultikus jelek a régi magyar élet és hitvilág minden fontos mozzanatát tükrözik.

A mintákban fellelhető a népi szokások, helyi hagyományok, foglalkozások, az élet, a természet, a termékenység varázslás, hiedelmek stb megjelenítése.

Néhány magyar weboldalon megtalálhatóak azok a területenként jellemző minták, melyek ismeretében, és a hagyományos technikák alkalmazásával mi is őseink nyomába léphetünk.

Fontos, hogy a tojásfestés mindig a tojás felosztásával kezdődik. Így könnyebben tájékozódunk, jelenítjük meg azt, amit szeretnénk. Kezdjük az egyszerűbb formákkal, díszekkel, és ahogy a kezünk hozzászokik, ügyesedik, egyszer szebb, és egyedibb alkotásokra leszünk képesek.

A tojásfelület mértani felosztása

Osztókörök

tojásfestés alapok

Tojásfestés minták

tojás festés minták

tojás festés magyar minták

tojás festés formák

magyar motívumok

magyar minták

népi alkotások

népművészet

                            Még sok sok minta ITT
Tetszik? Oszd meg!

Húsvét

A játékok minden gyermek, minden korosztály számára kimeríthetetlen ajándékozási forrást nyújtanak. Az alkategóriáinkban...
Míg a régi időkben meghatározott divatirányzatot, és az etikettet követve néhány darabos ruhatárral élt az emberek nagy ...
Amit a babának ajándékozunk, azt valójában a szülőknek ajándékozzuk. Ez talán furán hangzik, de az újszülöttek, apró bab...
A gyermek a növekedése során, a fejlődése szakaszaiban rajong egy egy mesefiguráért, egy egy film, vagy énekes sztárért....
Egy diszkrét, alkalomhoz illő smink feldobja az arcot, és ezzel együtt a hangulatunkat is. Egy dicsérő pillantás, egy ke...
Ajándékozd meg az ünnepeltet a kedvenc filmjeivel, hadd nézze meg bármikor, amikor kedvet érez hozzá. Ha pedig rajong va...
A makettezés, modellezés egy igazi hobbi kategória. Ha makettet, vagy modellt ajándékozol, mindig vedd figyelembe azt, h...

Húsvét

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
A felnőttek már nem nagyon szokták megajándékozni egymást Húsvét alkalmával. Mégis. Ha egy kedves Húsvéti dekorációt készítesz, és azzal leped meg édesanyádat, vagy barátaidat, azzal biztosan kellemes meglepetést okozol.
A legapróbb ajándékot is fel lehet öltöztetni úgy, hogy annak az alkalomhoz illő hangulata legyen, és igazi meglepetés váljék belőle.
A Húsvétot is megelőzi a készülődés a családokban. A gyerekek izgatottan várják, hogy eljöjjön végre a reggel, amikor megérkezik a nyuszi.
A húsvéti készülődés alkalmával a legtöbben a lakást is tavaszi, vidám, színes díszbe öltöztetik. A tojástartóból készült kép is része lehet ennek.
Készíts Húsvétra ötletes ajándékcsomagot a családodnak, rokonoknak, és főként a gyerekeknek.
Hobbi boltokban is beszerezhetőek, de egyes édességek is rejtenek kis műanyag tojásokat, amelyekből aranyos kis figurák készíthetőek húsvétra.
Húsvét alkalmával a legtöbb országrészben a gyerekeket szokás megajándékozni, de egy apró ajándéknak a felnőttek is mindig örülnek.
A karton tojástartóból, amelyen a tojás vásároljuk, sokféle apróságot el lehet készíteni, többek között húsvéti csibe, kakas, és tyúk tojástartó figurákat is. Nézd:
A kiégett villanykörtéket nem érdemes a szemetesbe tenni, mert egész évben felhasználhatóak apró ajándékok elkészítéséhez. Húsvét közeledtével is.