Tök dekoráció régi könyvből

Az őszi dekoráció, és a halloween díszítőelemek egyik fő eleme a tök. Ezerféleképpen meg lehet formázni, díszíteni. Lehet ajándékozni, vagy az otthonodat dekorálni.
Tetszik? Oszd meg!

Ebben a blogbejegyzésben bemutatok egy aranyos, és egyszerű tök dekorációs ötletet. Szükséged lesz hozzá egy régi könyvre, ragasztóra, festékre, egy ág darabra, és egy 20-30 cm-es zöld vastag szalagra, na meg egy erős ollóra.

halloween tök könyvből

Mit kell tenned:

Első dolgod az, hogy eldöntöd, mekkora tököt szeretnél készíteni, és ehhez kiválasztod a könyvet, majd elkészíted a sablont. A sablont úgy csináld meg, hogy először rajzold meg a teljes tököt aszerint, hogy milyen formájút szeretnél. Ha ezzel készen vagy, akkor hajtsd félbe a sablont, és így kezdd el körberajzolni a könyvlapokon.

halloween tök készítés

halloween tök papírból

halloween tök dekoráció

Mielőtt nekiállsz kivágni a mintát, néhány dologra felhívnám a figyelmedet. Először is mindenképpen távolítsd el a könyv kemény fedelét. Ezek kívül figyelj arra, hogy mindig csak annyi lapot vágj egyszerre, amennyit még könnyen, és erőlködés nélkül bír az olló, és a kezed. Szép fokozatosan haladj. Kivágsz 8 - 10 lapot, aztán körberajzolod a sablont a következő lapon, és kivágod a következő 8 - 10 lapot. Így haladj szép lassan.

halloween tök ajándékba

halloween tök ajándék készítés

ajándékozz halloween tököt

ajándék készítés

Ha elkészültél a lapok kivágásával, akkor jöhet a ragasztás. Nézd meg, hogy elég szorosan össze vannak e fűzve, vagy ragasztva a lapok a gerincnél. Ha nem, akkor ragasztó pisztollyal erősítsd meg, majd nyisd szét a könyvet, és az első, és utolsó lap teljes felületét ragaszd össze.

saját kézzel ajándék

ajándék saját kézzel

Miután megszáradt a ragasztó, jöhet a díszítés. Ecsettel, vagy vattapamaccsal fesd be a lapok szélét narancssárga festékkel. Megpróbálhatod a festést még azelőtt, hogy összeragasztod a lapokat. Így talán még könnyebb lesz, és tisztább. Ha flakonos szórófestéket használsz, akkor viszont mindenképpen ragasztás után fess.

Miután megszáradt a festék, fogd az ágat, és ragasztózd be a végét alaposan, majd állítsd a tök közepébe, aztán már rá is kötheted a szalagot.

díszítés otthon

díszítsd otthonodat

ajándék halloween tök

Jó munkát, vidám időtöltést!

Tetszik? Oszd meg!

Halloween

Nem csak a gyerekek partiját lehet feldobni a megfelelő dekorációval, kellékekkel. Ma már a felnőtt társaságok részére i...
Az ajándékcsomagolás fontos része az ajándékozásnak. Készíts alkalomhoz illő, személyes csomagolást az ajándékaidhoz. Eb...

Halloween

Saját kezűleg, kézzel otthon készíthető ajándékok
Halloween a sok más mellett a gyerekek számára még az édességről szól, és a vidám, mégis ijesztő jelmezekről.
Halloween alkalmával a mindennapi dolgokból is alkothatunk kis förmedvényeket, mert akkor az is vidám, és vicces, meg persze lehet kicsit ijesztő is.
Ha az ajándékozás Halloween környékén esedékes, akkor bátran készíts alkalmi dekorációt az ünnepelt meglepésére.
Az apró meglepetések nem kell, hogy ünnepekhez kötődjenek. Mindenki szereti, ha megajándékozzák, csak úgy.
Lepd meg Halloween alkalmával munkatársaidat, barátaidat bogarakból, pókokból készített fejdísszel, koronával.
Lepd meg a barátaidat, munkatársaidat halloween alkalmával egy apró kis ajándékkal. Készíts nekik nyalka pókot!
Ha kedveled a halloween rémes jelmezeit, kellékeit, és szereted megünnepelni az évnek ezt a napját, akkor lepd meg barátaidat szellem kézzel.
Készíts mini tök lámpásokat halloweenre. Ezeket aztán elajándékozhatod, vagy dekorálhatsz velük a halloween partyn.
A halloween tök ma már sok helyen elengedhetetlen kelléke a közeledő ünnepnek. Ezt még ott is sok helyen elkészítik, ahol nem tartanak buli.